2019-10-30
本人大愛爐邊蛋,好多時選擇韓燒餐廳都匆住爐邊蛋而去,今日就黎位於波斯富街既新麻浦。接待我地既係2個位好有禮既韓國人店員,男店員廣東話講得好好,女店員英文亦不錯。佢地既爐邊蛋同樣係會加埋泡菜,泡菜份量剛剛好,唔會蓋過蛋香,再refill既時候就只有蛋漿,可以食到蛋既原味男友出哂名係牛魔王,牛肉絕對唔少得,就叫左牛肉套餐🐂包括有特級霜降牛肉、秘製牛肋骨、LA牛肋條、雜錦拼盤同部隊鍋。霜降牛肉係我地心目中既NO.1,油脂分佈平均,入口後慢慢滲出油脂,由於冇醃製過既關係味道較淡,可以點佢地提供既醬汁,而我就覺得咩都唔點最好食👍🏻秘製牛肋骨相比起霜降牛肉多筋,但都只係好少,整體口感都幾好,醃料味道獨特,燒完帶有小小焦香。LA牛肋條同樣都係醃製過,味道偏甜,配埋生菜包住食最好。套餐仲有2隻大蝦,雖然見唔到蝦膏,但食落就有陣陣蝦膏味,蝦肉爽口彈牙👍🏻枱上仲有另一個爐比我地煮部隊鍋,裡面有大約半個辛辣麵、牛餐肉、年糕、金菇、泡菜等等,好開胃。食物好快就上齊既關係,手同口都好忙🤣🤣
LA牛肋條同樣都係醃製過,味道偏甜,配埋生菜包住食最好。