2023-11-28 256 瀏覽
我老公是燒肉控,他帶我去銅鑼灣食這間人氣高質素的日式燒肉店,任食日本A5和牛,以不同部位的A5黑毛和牛為首選,另有刺身、壽司、豚肉、雞肉、海鮮等等我們選了🌟尊貴A5日本和牛放題$458 +10%(成人)120分鐘任飲任食一坐低,店員會先送上一個日本A5和牛拼盤和海鮮拼盤,其餘食物就用掃QR code 然後落單💞A5和牛拼盤以階梯型既木盤擺放拼盤,非常之有氣派,拼盤上有比較稀有的千本筋、後腰肉、牛肩梅花、牛冧、牛小排、牛五花、牛肩胛、一口和牛肋粒,食齊A5和牛不同部位食完拼盤後,我們再點多兩Round和牛慢慢燒,除了有原味,還有用炭燒汁醃好的,每個部位都食過後,小妹最喜愛牛五花和牛肩梅花,油花分佈最平均,牛肉味濃郁,質感軟嫩,入口即化💞海鮮拼盤拼盤有甲羅燒、大元貝、原隻生蠔、海蝦,每款海鮮都非常新鮮,元貝和海蝦都好鮮甜,生蠔新鮮有海水味,甲羅燒內有蟹膏、蟹肉、蟹籽和鵪鶉蛋黃,慢火拌勻煮熟後,咸香惹味另外,我們還點了:💞刺身、壽司日本飛驒牛刺身(好好味👍🏻)、吞拿魚蓉脆脆(好好味👍🏻)、吞拿魚刺身、赤蝦刺身、火炙左口魚壽司、蔥花吞拿魚蓉軍艦、希靈魚刺身、牛川玉子燒、花之戀💞熟食熊本黑毛和牛
我老公是燒肉控,他帶我去銅鑼灣食這間人氣高質素的日式燒肉店,任食日本A5和牛,以不同部位的A5黑毛和牛為首選,另有刺身壽司、豚肉、雞肉、海鮮等等

💞A5和牛拼盤

💞海鮮拼盤

另外,我們還點了:

💞刺身壽司

💞熟食
熊本黑毛和牛漢堡(好好味👍🏻)、蟹籽沙律、辣酒煮蜆、手工火土土鳥串、和牛湯娃娃菜

💞炸物
炸香芋丸、炸榴槤炸彈、炸雙皮奶、炸米網春卷

💞飲品
基本各款汽水及茶飲之外,餐廳亦有提供自家製茶和啤酒

💞總結
整體食物質素都好高,選擇多樣化,服務又有效率,值得再去