2018-02-24
假日黎大澳行個圈, 做左咁多年人都係第一次黎, 原來可以行既地方比想像中少, 不過都有遠離煩囂既感覺。行到攰就經網上介紹黎到呢間大澳文物酒店慢慢食番個下午茶,不失會一個唔錯既選擇,建議行完山黎食。環境係一個呃LIKE位,如果被安排去坐窗邊有得睇埋風景應該會更正!食物方面不過不失, 首先食左個蝦多士, 如果食到原隻蝦係入面既話相信會更正(個人preference), 不過入面既蝦肉都算足料, 多士夠脆夠熱, 可以一戰。 (7.5 / 10分) 至於蝦醫豬排菠蘿包個人感覺就一般般,可能唔特別鐘意食蝦醫,但我覺得蝦醫同豬排都唔係話天生一對,似GIMMICK多D。不過菠蘿包都夠脆,拉番小小分數。(7 / 10分)埋單大約$85蚊一位,話哂都係一間酒店, 抵唔抵就睇你點諗,但我黎得呢度都有小小旅遊心態,冇乜所謂。