2024-09-25
2024年9月15日 星期日終於難得係週末嘅時間可以family day,帶咗小朋友出咗尖沙咀周圍行,順便放下電,到晏晝見肚餓就決定喺海港城搵嘢食咁啱見到近期喺香港各個地方都開咗分店嘅大熱人氣韓國餐廳,仲要咁啱有客人離開,有一張空枱,所以就入咗去食餐廳原來做緊開學優惠,只要出示學生證再follow餐廳嘅網上平台,就可以飲品無限加添或者單點食物有七折優惠,對於學生嚟講真係好抵,可惜我已經過咗學生嘅年齡。。。雖然冇得用優惠,但係睇返餐牌,見到食物嘅價錢唔算太貴,而且有好多種類,仲有近期大熱嘅開心果新產品添,實在花多眼亂,所以我哋就決定點咗幾款新推出嘅食品由點餐至食物送到都只係十幾分鐘,送菜速度幾快,首先就有極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯,包飯上面放滿咗泡菜同大大粒八爪魚,食落去味道有少少辣,越食越惹味,但又唔會辣到入唔到口,泡菜同包飯裏面嘅配料都幾夾,仲有八爪魚一啲都唔韌,煮得啱啱好呢個係老婆點嘅濟州柑橘乳酸梳打,味道酸酸甜甜幾清新,乳酸同柑橘撈埋一齊飲又唔會覺得太甜,反而更突顯柑橘既味道至於我就要左人生迷芒的芒果沙冰,無諗到會有半舊芒果插左落飲品之中,仲已經切開咗方便進食,芒果幾香甜,沙冰夠
至於我就要左人生迷芒的芒果沙冰,無諗到會有半舊芒果插左落飲品之中,仲已經切開咗方便進食,芒果幾香甜,沙冰夠晒冰凍,而且仲食到芒果蓉添,夠晒份量
之後有烏卒卒墨汁八爪魚燉飯,真係每一粒飯都沾滿咗墨魚汁,每一啖都充滿八爪魚嘅鮮味,上面仲有沙律醬,同墨魚汁出奇地配合,食落感覺冇咁膩,而且八爪魚好彈牙
最後仲有重點推介開唔開心試左先知既開心果蜜糖窩夫,成個菜式都充滿開心果元素,包括有開心果醬、開心果碎同開心果奶凍等等,仲有焦糖粒鋪喺面,所以味道十分豐富,每一啖都食到開心果味,同一時間窩夫都整得好鬆軟,一切就切得開,大大力推薦!!
兩個人食咗五百幾蚊,已經飽住個肚咁走