MUTA係ATUM既姊妹舖,而舖頭名就係ATUM既倒轉,好似鏡🪞既倒影咁,餐廳覺得可以比客人寧靜咁從內到外思考,亦係一個放鬆既地方,配合埋木系🪵既裝修風格,有大量綠色植物🌳,感覺柔和舒服,從改名、風格到野食都feel到佢地既用心,可能因為咁好受歡迎😂 目測出面排隊既應該要等一個鐘以上,令到小編更加想試下😂野食方面有唔同既mix & match, 特別啲之餘幾好食😋同精緻,不得不讚👍🏻既係staff既態度,喺介紹菜式既時候有個經理會踎低就翻坐喺到既客人,講解得好詳細,亦好細心咁問我地有無食早餐🥣,如果就會推薦啲比較輕盈既菜式,亦會講下當日其他食客既推介,真係幾好~(5 😍 係滿分,🤩係半分)壽喜燒牛肉蛋汁燉飯 🐮🍳🥘 - $168 (好味指數:😍😍😍😍🤩)呢個係好出名既fusion招牌菜😂 所以一黎就叫左~ 個汁有用到醬油、砂糖、甜料酒等黎調味,所以味道會比較香甜濃厚,有少少芝士🧀️既鹹香又唔會漏,同時有翻risotto汁既creamy~ 牛肉🐮唔會好肥,全部切成薄片,口感幾嫩滑軟腍,份量幾多又索晒個汁既味道,如果牛味🐮再濃啲就更加好~ 至於飯方面有唔少日式🇯🇵西餐既risotto🥘都會煮

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
壽喜燒牛肉蛋汁燉飯

呢個係好出名既fusion招牌菜😂 所以一黎就叫左~ 個汁有用到醬油、砂糖、甜料酒等黎調味,所以味道會比較香甜濃厚,有少少芝士🧀️既鹹香又唔會漏,同時有翻risotto汁既creamy~ 牛肉🐮唔會好肥,全部切成薄片,口感幾嫩滑軟腍,份量幾多又索晒個汁既味道,如果牛味🐮再濃啲就更加好~ 至於飯方面有唔少日式🇯🇵西餐既risotto🥘都會煮到腍啤啤同爛,但今次唔會漿口,有啲咬口又唔會太硬,上面仲有黎自日本🇯🇵既蛋黃🟡,有蛋汁既risotto口感更加creamy同埋香口啲,另外mix左少少蒜片🧄,多一層口感之餘又有蒜🧄既酥香同清甜,整體味道唔錯~
煎海老.蟹肉餅.燻辣蛋黃醬

煎海老.蟹肉餅.燻辣蛋黃醬 🦐🦀️🫓🟡🟢 - $208 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
要讚既第一樣野係擺盤好靚😍 普通餐廳會將食材就咁堆埋一齊,但呢到既present方法係分開三堆,中間既醬再用好似格仔既形式,綠黃相間🟩🟨真係幾靚同精緻~ 大蝦🦐全部都已經好貼心咁剝左殼,肉質彈牙緊緻,新鮮同煎得幾香口,而個餅🫓都好足料,啖啖都食到一梳梳既蟹肉🦀️,味道鮮嫩清甜,唔會多粉,表皮香脆又唔會太厚~ 而醬就係用左Mustard🟨同wasabi🟩,未試過呢兩種醬一齊食,感覺幾特別,味道嗆嗆地同酸酸地,幾刺激又唔會好辣,開胃惹味又可以提鮮,幾正🤩 如果大蝦🍤既鮮味再出啲同埋個蟹餅🦀️🫓可以實淨啲就更加好
朱古力班戟.鮮果.楓糖鮮奶油

朱古力班戟.鮮果.楓糖鮮奶油 🍫🥞🍓🫐🍁🍯 - $118 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
整體朱古力味🍫濃郁, 尤其係上面既朱古力醬🍫味道都好香濃,帶有少少甘苦香味同沙沙地既質感,唔係幾甜幾高質,唔會好似好出面既朱古力醬🍫咁得個顏色同死甜~ 班戟🥞口感濕潤軟熟,切開中間仲係熱辣辣既幾好👍🏻 而且班戟🥞既粉漿有加埋可可粉,令到整體既朱古力味🍫再濃啲~
仲有酸酸甜甜既士多啤梨🍓、藍莓🫐同紅莓會清新啲,中和翻朱古力🍫有時漏漏地既感覺~ 旁邊仲有啲cream,原本小編對於原味cream都無興趣,但有就試左少少,估唔到幾重奶味🥛,夠凍同埋有楓糖🍁既緣故甜甜地,配埋個pancake🥞又幾好食😋 如果個pancake個可可粉味同個醬一樣就更加perfect~
血橙果粒茶

血橙果粒茶🩸🍊🍵 - $46 (好味指數:😍😍😍🤩)
呢一杯真係好適合打卡😂 顏色靚之餘仲有唔少果肉,味道酸酸地又有啲特殊既蜜味,仲有啲紅莓🍓既風味,幾清新又可以消下濟~ 不過略嫌淡左啲,如果果汁🍹既份量多啲就更加好~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
30 分鐘 (堂食)
壽喜燒牛肉蛋汁燉飯
煎海老.蟹肉餅.燻辣蛋黃醬