2014-08-10 1488 瀏覽
每次經過沙田school food的時候,總會有一條長長的人龍不過閒日的下午同女朋友黎到,終於唔洗等位啦!不過到了快六時已經有不少輪候的客人,氣氛都相當熱烈,可見SCHOOL FOOD口碑一絕唔講咁多,第一道菜我地叫左紳士先生雖然只是簡單的午餐肉,但炒蛋配午餐肉是最夾的組合,真係好有香港特色,欣賞餐廳的創意,值得一讚!!!炸雞大蔥沙律炸雞份量都幾多,炸得香脆可口, 醬汁味道酸酸甜甜,令我地都食指大動配上的大蔥的沙律蔥味很濃,有少少辣,同炸雞一齊食的話味道卻啱啱好,唔錯唔錯甜薯甘栗可樂餅 我好鐘意食栗子,加上紫薯炸,食落竟然一d都唔油膩,而女朋友亦都話好食唔會太甜,真係出乎意料咁好味!廚師卡邦尼年糕其實卡邦尼年糕有三個版本,我最後揀選了帶點辣的推介版本年糕煮得軟硬適中,醬汁濃郁討好卡邦尼醬汁是幾惹味的,加上了洋葱,煙肉以及煮得極為入味的粉絲種種材料加起來便成了這道值得推介的菜色!!!真係好好味!奄列蛋包飯雖然食緊韓國菜,但女朋友想食奄列蛋包飯,都要叫比佢食...估唔到SCHOOL FOOD連蛋包飯都做得唔錯,蛋皮好薄亦都好嫩滑,加分雖然吃不出是什麼醬汁,有d泡菜味,蕃茄味同辣味,但加埋好
不過閒日的下午同女朋友黎到,終於唔洗等位啦!

唔講咁多,第一道菜我地叫左紳士先生
紳士先生

廚師卡邦尼年糕
其實卡邦尼年糕有三個版本,我最後揀選了帶點辣的推介版本
年糕煮得軟硬適中,醬汁濃郁討好
種種材料加起來便成了這道值得推介的菜色!!!真係好好味!

奄列蛋包飯
雖然食緊韓國菜,但女朋友想食奄列蛋包飯,都要叫比佢食...
雖然吃不出是什麼醬汁,有d泡菜味,蕃茄味同辣味,但加埋好醒胃
而且份量都足夠我地share,整體都唔錯

食完呢餐就明白點解咁多人排成個鐘隊都要食school food
我同女朋友仔都好滿意呀,價錢又唔貴,服務都OK,d侍應都幾好笑容,所以我地一定會再encore!
紳士先生