2013-09-05
是夜本大王既生日, 大王左扭右扭都唔知想食咩。去左屯門團團轉, 轉到成8點鐘真係頭都暈埋。走左去三聖先發現要自己帶海鮮去, 夜媽媽真係唔好攪我。最後英明既我就決定掟個靚灣上去容龍別墅。生日同大王去別墅,好浪漫巧刺激喔 ! 成楝別墅古色古香, 係香港真係買小見小; 可以當上一課歷史堂。一心以為會有好多自由”人”, 估唔到今次陀地佔多。地方大加上有露台,感覺好似去左粵語殘片同寶珠姐HIGH TEA 緊。ORDER 當然要試下招牌菜芝士開邊龍蝦、蒜蓉蒸蟹排骨糯米飯、 砵酒焗蠔同菜。服務殷勤,食物亦上得快。砵酒焗蠔 --- 本人認為真心抵, 桶蠔咁大入晒味之餘又不失鮮甜, 而且煮得夠乾身, 証明蠔夠新鮮芝士開邊龍蝦 --- 好特別,唔係西又唔係中式, 芝士焗到金黃卜卜脆,略略咸左少少同熱氣左D。龍蝦肉爽身實肉鮮甜。正 !蒜蓉蒸蟹糯米飯 --- 對兩個人黎講真係好大兜, 好彩大王係可以成個宇宙都食得晒既人。超多既蒜蓉簡直係留芳百世, 蟹、排骨、糯米真係好夾。糖水方面, 杏仁茶係超級失望, 啖喵喵。紅豆少就不過不失囉~總結: 貨真價實, 必定再黎
服務殷勤,食物亦上得快。
總結: 貨真價實, 必定再黎