2016-03-09 477 瀏覽
Happy Friday當然要同好朋友出去chill out,今晚我哋嘅聚腳點係呢度,聽講呢度嘅設計係跟足紐約地鐵站,入面一牆一磚都一模一樣,對於從未踏足美國嘅兩名小女子嚟講,一行入嚟就好似飛咗去紐約咁,好神奇,令到我哋心情即刻high起上黎!店舖類似街頭小食店,有十幾個設於吧枱嘅位置。首先一人點咗杯嘢飲,店員向我推介Bartender Special Drink (Strawberry),唔……飲落甜中帶微酸,好易入口,好啱女仔飲;我fd就叫左杯Juniper Sling,我試飲左一啖,係果味濃濃嘅雞尾酒,用貴婦high tea嘅杯同碟盛載,玩味十足~食物方面叫左Chelsea Market Lobster Roll,睇落好似有兩隻龍蝦熱狗放喺面前咁,面頭鋪滿龍蝦肉,入口啖啖肉好鮮甜,加埋好夾嘅蛋黃醬,口感更豐富~仲有Prince Street Station Sliders,佢個combination都相當特別,香脆多士入面夾住香煎澳洲和牛舌,牛舌味濃、口感軟腍,混合埋韓式辣醬同鵝肝醬,味道層次多變。
Juniper Sling
Chelsea Market Lobster Roll
Prince Street Station Sliders
2016-03-04
5 分鐘 (堂食)
Juniper Sling
Chelsea Market Lobster Roll