餐廳: 沙嗲軒 (香港黃金海岸酒店)
資訊:

2010-01-20 24 瀏覽
嘩嘩嘩~!簡直大發現囉...黃金海岸酒店搵到好野食 haha 就係一間叫沙嗲軒既正宗星馬餐廳.等我講解下有咩咁好先..第一我入到餐廳就覺得環境好幽美,完全就好似置身於薰衣草原之中.why?因為全餐廳都以綠色同紫色為主既裝修.同埋"木台"面都放上了一株株既小花.令到人既心情都特別開心!同埋有四盞頗特別的花燈和一些別緻的掛飾.haha 別出心裁!另外當我打開餐牌,有好多精美菜式,完全唔知邊到開始.最後有個餐廳經理好詳細咁同我地講解,最後我地選擇左,海南雞飯.胡椒蟹,牛油筍殼魚同埋肉骨茶.海南雞皮薄厚肉,應該係用新鮮雞先可以做到呢個效果.加埋佢地自製醬汁.好match肉骨茶,飲完之後可以感覺到成個口都係藥材味,明顯係真材實料.而家咁涷飲完成個人都好warm.牛油筍殼魚好耐之前已經聽過媽咪講呢種魚好食,今日一試唔錯,佢地既做法應該係將條魚炸完之後再"讚"油,條魚出黎果陣真係成間餐廳香噴噴XD 條魚超滑同好鮮,不過美中不足就係條魚比較多骨,比較難啖啖肉.等左比較耐既就係胡椒蟹,不過呢道菜同我想像有出入,不過好香胡椒味,其實隻蟹就真係好新鮮同好甜,值得試.咁之後換碗換碟都算正常咁服務都唔錯既.不過
等我講解下有咩咁好先..
最後我地選擇左,海南雞飯.胡椒蟹,牛油筍殼魚同埋肉骨茶.
骨,比較難啖啖肉.
新鮮同好甜,值得試.
咁之後換碗換碟都算正常咁服務都唔錯既.
不過呢到坐就真係環境唔錯,同埋夠靜三兩知己傾下計食飯算唔錯.

晚餐黎講算貴 又魚又蟹其實算唔錯LU..埋單仲見到佢地之後有新LUNCH SET
大約係一百蚊位.不過買一送一應該之後會去試.
海南雞反
牛油焗筍殼