2015-10-24 963 瀏覽
今日做到氣都咳,就係因為約左班朋友黎元朗闖盪-大盛屋。有朋友幫你叫定野食真係好喇!一坐低就有野食!刺身拼盤-算經濟實惠,用一個唔算太貴既價錢食到新鮮既刺身^^我尤其喜歡佢既帶子刺身-好鮮甜,唔點豉油都ok。紫心芋餅-入口唔膩,平時食親芋餅都好快飽肚,係細問之下,老闆娘透露佢地加左法栗子,唔係全部都係芋頭同蕃薯,所以有淡淡既甜味又唔會太飽肚。炸軟殻蟹-炸得很出色,唔會入口成口油。鹽燒雞中翼-呢個真心可以試出間餐廳有冇用心烹調!點解?因為串燒係慢工出細貨⋯平時係出面食到有雪味,係因為處理得唔好!但我係呢度就有encores喇!正(☆_☆)大盛屋拉麵-呢個係後加既!因為見隔離檯既客人食得好滋味,所以就試試。果然⋯冇失望(^O^)湯底好鮮味、拉麵又冇煮到林曬\(^o^)/壽司拼盤-有好味之選「汁燒甲紋魷魚壽司」,師傅將魷魚輕輕咁燒一燒再淋上燒汁,又係豉油都唔點就已經好夠味!( ^ω^ )
今日做到氣都咳,就係因為約左班朋友黎元朗闖盪-大盛屋。

有朋友幫你叫定野食真係好喇!一坐低就有野食!
三文魚刺身、帶子刺身、原隻甜蝦刺身

炸軟殻蟹-炸得很出色,唔會入口成口油。

紫心芋餅、炸軟殻蟹、鹽燒雞中翼、鐵板牛油粟米帶子
大盛屋拉麵
特選壽司定食
2015-10-15
5 分鐘 (堂食)
三文魚刺身、帶子刺身、原隻甜蝦刺身
紫心芋餅、炸軟殻蟹、鹽燒雞中翼、鐵板牛油粟米帶子