2023-05-09 63 瀏覽
金鳳餐廳擁有悠久歷史,出名食懷舊港式牛排餐,係時代的一個標記。以前,每次爸爸出糧,都會帶我們幾兄弟姊妹來金鳳餐廳食排餐。回想起,金鳳餐廳真係俾好多回憶我。最近,聽說啟晴村開了一間金鳳餐廳,我當然要幫襯啦!放工就行過嚟,好彩今日唔需要排隊,好快找到座位。我點了半成熟牛柳餐,再加錢轉飲品,要了一杯金牛,因為真係好耐無飲過了,其他西餐廳都無呢個飲品。所謂金牛🌟🌟🌟,就係忌廉汽水加芒果雪糕。雪糕同汽水溝埋一齊,就會在面層產生濃濃的泡泡。我最喜歡就係用匙羹慢慢嘆泡泡。Yummy😋😋😋牛油餐包,點忌廉湯,又係一絕。咩童年回憶都返晒嚟。令我意想不到,💗💗牛柳竟然有兩大塊,配肥肥薯條。十分足料。而且咁厚嘅牛柳都能夠保持好嫩滑👍。😍😍😍食過呢餐,身心都好滿足。

牛油餐包,點忌廉湯,又係一絕。咩童年回憶都返晒嚟。

食過呢餐,身心都好滿足。