2016-03-25 1077 瀏覽
琴日突然想食韓國野,唔係韓燒個啲,而係韓國料理個種。打算由火炭揸車過大圍睇下個間外賣自取的店,撞正放工時候,臨轉彎個陣去大圍的路塞哂,又好肚餓,趁住停紅燈的時候搏一搏睇下火炭有無咩類似的舖頭(揸車用電話唔好學)😂係度要讚下open rice,紅燈未轉就有結果,仲趕得切轉彎去火炭工廠區。坳背灣街?熟口熟面即管去睇下,舖頭開係一個好當眼的位置,好易搵,放低架車就入去睇下。舖頭唔大,得兩至三張枱,最多可容納8個人。諗左陣,嗌左原味炸雞半隻、炸醬面、必食紫菜卷、五花肉、牛肉粉絲拎番屋企食,抱歉無影獨照,野食等左20分中左右就有,因為都係新鮮做的,一共都係270蚊鬆啲。炸雞皮脆肉嫩,同pizza box的炸雞有得媲美。價錢適中,外表炸得好好味,80蚊,抵食。一直記掛住韓國彈牙的炸醬面,雖然外賣佢已經面同醬係分開裝,同埋拎番去有段時間,可能係凍左的關係,我覺得麻麻地,醬唔夠濃味,面一條條斷開又唔夠彈牙,應該唔會再試,呢d好易伏。中意日本野的我,紫菜卷當然就唔少得啦!料都好豐富,有咬口,正!👍🏼 五花肉係燒好的,同去韓燒個啲無分別,認真,70蚊來講,我真係覺得已經好多,同韓燒食個啲分量都唔同既,

中意日本野的我,紫菜卷當然就唔少得啦!
料都好豐富,有咬口,正!👍🏼

五花肉係燒好的,同去韓燒個啲無分別,認真,70蚊來講,我真係覺得已經好多,同韓燒食個啲分量都唔同既,又有好多蒜片附送,底仲有生菜,研究左陣先知佢俾啲菜你包住蒜片同肉同泡菜一齊食的,係屋企都食到韓式風味實在是好開心☺️

向來就喜歡吃粉絲的我,表示呢間的粉絲好岩胃口,唔太濃味,甜甜地😍 可以配豬or牛or雞

今日再去左encore, 試埋甜辣味炸雞一碗,唔太多,唔太辣,雞皮仲脆緊,好食!35蚊
呢度仲有whatsapp落單添,好方便!
2016-03-24
20 分鐘 (外賣自取)
  • 原味炸雞