2025-02-19 181 瀏覽
首先一定要講下佢個份量,真係大到難以置信,感覺好似食極都食唔完咁🤣🤣 再講佢個湯底,係真係好香,而且飲落幾鮮甜。個人覺得花甲粉同粉絲個配搭好正,粉絲彈牙嘅口感再加埋湯底嘅濃郁,口感同味道上都好滿足~ 我另外加咗娃娃菜、芝士魚腐、芝士腸同肥牛。原本諗住額外加嘅菜多極有限,估唔到佢好似啲料唔使錢咁,每款都比好多🤤 連肥牛都係大大份(戴返個頭盔先:我全部都淨係叫咗1份)啲餸係多到我淨係食啲餸都飽咗~ 另外花甲粉本身都有唔少配料,有豆卜、娃娃菜、金菇同埋唔少花甲。啲花甲新鮮,而且唔會有沙,同埋一碗都會有好多隻。食完只可以講cp值實在太高喇!!另外提提佢個鴨屎香檸檬茶,$20幾蚊就可以加一杯1升嘅檸檬茶,講真咧個價錢同份量出面嘅手搖真係搵唔到,而且味道都唔差,飲落有淡淡嘅清香。建議拉埋朋友一齊挑戰咧個大大碗嘅花甲粉!