2023-02-20
今日同2個朋友放工去食一間網紅米線🍜 佢主打石鍋生滾米線 有好多款選擇,有已經幫你配搭好又既套餐 或者你可以自選配料。朋友就揀咗一個🐟生滾酸菜鯛魚片米線,米線用石鍋上枱勁滾,食到臨尾都好熱!湯底唔算太辣 偏酸,朋友個人口味就覺得OK。鯛魚片魚質幾彈牙實淨,唔會一夾就散。另外叫咗一個川式涼麵配牛肚雞腎,另一個涼皮配肥牛萵筍,各$50。我哋要咗小辣,感覺唔係好辣 不過紅油又好足!🌶️ 鍾意食辣嘅朋友可以試吓中辣。醬料唔係好重口味嗰啲,食完都唔會好口渴架。另外,仲叫咗兩個小食 🦐膠釀豆卜$35/6粒 同埋椒麻炸雞 $20。小食價錢幾親民,份量合理,而且都係即叫即整上枱熱辣辣👍🏻👍🏻另外叫咗幾款串燒,反而覺得串燒係最好食 有翠玉瓜$15、墨魚$17、金菇$15、椰菜仔$15🍢 好有四川風味😋😋餐廳仲有其他烤魚、蟹煲同埋蒸飯選擇,下次可以試埋其他🤭
餐廳仲有其他烤魚、蟹煲同埋蒸飯選擇,下次可以試埋其他🤭