2020-05-11 485 瀏覽
餐廳位置同top blade只係相隔一條馬路座位唔算多 但係環境同空間都坐得尚算幾舒服但食物性價比黎講 個人覺得比較一般~.🔸楓糖叉燒 Maple Glazed Cha Siu $158呢個叉燒係單點的 味道唔錯 有少少甜甜嘅楓糖味肉質嫩得黎又易咬 可以一試🙆🏻‍♀️.🔸清酒煮蜆 Sake-steamed Clams $108呢個就.....無咩特別 唔需要試都得😂😂.🔸4-course menu $298由於想樣樣都試少少 於是就揀左4 course menu1️⃣ 牛舌串燒 Ox Tongue Skewers (2pcs)牛舌串燒食落幾爽口 配上個胡椒醬 幾開胃但好明顯細串啲嘅肉質同部位係靚啲.2️⃣ 鵝肝漢堡 Foie Gras Mini Burger (1pc)唯一一個幾驚喜嘅菜式鵝肝燒到好香 口感好嫩滑同食落好重鵝肝香味Mini burger個皮都烘都好脆 配搭起上黎好唔錯仲有個無花果醬中和返鵝肝嘅肥膩感鍾意食鵝肝嘅話一定會覺得好正👅.❗️但係❗️雖然味道係幾好 但係大家睇圖都見到舊鵝肝明顯係偏細舊 有啲孤寒喎😅仲要比我望到隔離好多台單點2pcs 鵝肝size全部都大過塊包 係突哂出黎😅😅
餐廳位置同top blade只係相隔一條馬路
座位唔算多 但係環境同空間都坐得尚算幾舒服
但食物性價比黎講 個人覺得比較一般~
呢個叉燒係單點的 味道唔錯 有少少甜甜嘅楓糖味

Mini burger個皮都烘都好脆 配搭起上黎好唔錯
仲有個無花果醬中和返鵝肝嘅肥膩感
鍾意食鵝肝嘅話一定會覺得好正👅
哇 即刻覺得好似有啲大細超喎🤨
(係因為我係嗌set所以舊鵝肝特別細?)

3️⃣ 腹肉牛排 Hanger Steak
呢碟牛排 真係好普通😂
望落去舊牛雖然係粉嫩嘅色 但實際上食落乾柴 難咬同埋鞋鞋地 我唔太喜歡🧐
因為我單點左叉燒所以先係4course就揀牛排
但我會建議大家揀叉燒 因為舊牛認真麻麻 叉燒好食好多~

4️⃣ Affogato
呢款雪糕嘅做法都係第一次食 幾得意
雪糕入面係倒左咖啡的 混住黎食幾唔錯

呢4個course剩係牛舌同鵝肝漢堡好食 其他都普通
另外個portion都偏細
野食亦唔見有特別好出色 其實係有少少失望 以呢個價錢黎講性價比唔太高🤔