2020-09-11
同朋友兩個人食飯,我哋全日都冇食嘢,所以真係勁肚餓。 屋企樓下呢一間冰室算好平,又多嘢食。所以我哋就係咁瘋狂嗌嘢食😂首先梗係要食佢哋嘅瑞士雞翼啦,但我冇諗過竟然係全翼,而且啲瑞士汁都好入味,個汁比較甜。 飲品方面,個人覺得佢個菜蜜唔係好甜,非常之好!!而且佢啲冰比較細粒,容易啲溶化。餐牌上面最吸引嘅就係呢一個滑蛋叉燒飯,首先講吓佢啲飯嘅份量非常之多,肯定至少有兩碗飯嘅份量!而佢啲滑蛋做得好好,配埋啲醬汁,味道好夾。你啲叉燒嘅份量都幾多,亦都唔會好硬身。 由於我係口水雞嘅愛好者,見到佢竟然有得小食咁嗌,就梗係要食下啦!佢嘅口水雞竟然俾咗雞髀嘅部位我,多肉而且嫩滑,易啲辣椒油,唔會好辣。 最後我同我朋友兩個大胃王,仲嗌左薯角同炸餃子,我同朋友都覺得佢個炸餃子最好食!!佢好食嘅位係啲皮真係好脆身,而且入邊啲韭菜份量好多!味道都調得啱啱好!而佢薯角上面嘅肉醬都好惹味,完全係可以撈飯嚟食!
而佢薯角上面嘅肉醬都好惹味,完全係可以撈飯嚟食!