2023-10-12
今日同同事lunch落朗豪坊試新開既suage湯咖哩,其實都開左一段時間,但因為日日都排晒長龍,係今日見條龍小左d人即刻試一試先個,因為第一次試,所以都叫多左野食,叫左日式炸餃子、日本芝麻雞翼、日本廣島蠔湯咖喱烏冬同脆嫩雞髀湯咖喱烏冬日式炸餃子一黎到我即刻心心眼,炸到金黃色,啱啱好,炸到咁好睇真係高難度,而suage做到👍🏻食落去炸得好香口,好有日本feel~我係雞翼王,勁勁勁鍾意食雞翼,呢款 日本芝麻雞翼 一上枱我即刻試,一試就知,鮮炸既,煮得岩岩好,唔會太膩,正!日本廣島蠔湯咖喱烏冬,廣島蠔好鮮甜,湯咖喱比咖哩會淡d,但都好香咖哩味,味道都係日式咖哩既湯版本,有小小杰可以掛到麵,而唔會搶到蠔既鮮味,好好味~脆嫩雞髀湯咖喱烏冬,雞髀超超超超大隻外脆內嫩,烏冬都相比出面更爽口更彈牙,啱晒我口味😍二字概括:好評!下次一定要再試!
二字概括:好評!
下次一定要再試!