2024-03-07 350 瀏覽
👫🏽~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~👫🏽【 大西北小清新Cafe🌿 】#beerpig天水圍 #beerpig西式大西北天水圍近濕地公園個邊開左好多間餐廳😯今日小編就試下呢間小清新Cafe先🌿Cafe環境幾寬敞,裝潢偏日系以木為主,視覺上幾舒適,靜靜地同朋友一齊黎食Lunch/Tea傾下計就再適合不過👩🏻‍🤝‍👩🏼近門口位置仲有幅小茶角打卡牆📸💖想睇更多美食 & 日常分享?留意有咩推介啦🌟—#🍻🍖 質素:🥩紐西蘭牛肉眼排8oz 配炸薯角及田園沙律|$158牛排切好曬食用方便,而牛排本身有用鹽調味,味道夠濃🤔直接食可唔洗配醬汁食🥗班尼迪蛋 配煙三文魚/牛油果|$88另加牛油果 +$18除左主食之外,都有啲輕食可以揀,班尼迪蛋有配牛角包🥐鋪左滿滿既煙三文魚,加錢要埋牛油果😋兩款配料都要曬就唔洗揀!女士們胃口細啲既時候點呢款就岩岩夠飽👍🏻🧇蕉糖香蕉窩夫|$68一上台就聞到香聞聞既香蕉味,香蕉表面有層脆卜卜既焦糖🤤香蕉x雪糕x窩夫🧇一齊食真係好夾,份量大,兩個人食一份就岩岩好🍹士多啤梨奶昔|跟餐價$25跟餐會有加配價,奶昔無揀少甜但味道都唔會假甜或過甜👍🏻感覺好清新,一口氣飲曬成杯都唔會覺

#beerpig天水圍 #beerpig西式

💖想睇更多美食 & 日常分享?留意有咩推介啦🌟

#🍻🍖 質素:

🥩紐西蘭牛肉眼排8oz 配炸薯角及田園沙律|$158

🥗班尼迪蛋 配煙三文魚/牛油果|$88
另加牛油果 +$18

🧇蕉糖香蕉窩夫|$68

🍹士多啤梨奶昔|跟餐價$25
跟餐會有加配價,奶昔無揀少甜但味道都唔會假甜或過甜👍🏻感覺好清新,一口氣飲曬成杯都唔會覺得好滯😋

🍹芝士奶蓋桂花茶|竹韻清幽茶底|$36
加愛玉 +$6
呢到既茶飲都可以有好多自己配搭,可以自選茶底,加配鮮奶/果汁/各式各樣既配料🙈咁多選擇真係會揀到頭暈眼花🥴
桂花茶揀左半甜都有係甜左少少😋可能揀微甜會再清新啲,竹韻清幽茶底茶味唔會過濃,清清淡淡易入口,又唔會蓋過桂花味🌸

🍻 #小茶角 🍖
📍天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#hkFoodie #hkfood #foodblog #相機食先
#foodie #foodporn #hkfoodblogger
#香港美食 #美食 #好吃 #食評 #香港食評
#天水圍 #天水圍美食 #Cafe #西式