2021-09-19
收工去donki撞到樓下有家居酒屋,感覺好新鮮,又未食晚飯,抱著試一試噶心態入咗去啦。結果入到去,好驚喜,一開始見到嘅係日式吧檯,跟住落一條細樓梯,一個好高樓底好有日本懷舊氣息嘅一好多日本裝飾畫嘅長錦城成個環境好昏暗啦,就好似真係去到日本甘,心情舒暢,因為平日噶關係人都唔多,日本噶歌曲令成個人放鬆,有一種返鄉下嘅心情,getaway噶感覺。嘢食我見到夜晚有套餐158蚊,又包串燒,包嘢飲又有前菜同飯,其實好抵,如果兩個女仔食,都夠。飯冇睇佢細細地,其實都幾大。前菜有鮑魚選擇,又有鰻魚飯,話明居酒屋野飲當然係啤酒啦,套餐有得選擇黑白啤,週五happy friday可以一試!玉子燒係驚喜,全蛋之餘,外脆內軟,忍五住叫多左一份!