2023-05-26
為左慶祝星期五有公眾假期, 小編與同事夾份買甜品賀一賀佢!今次揀左呢間奧海城既CINNABON做LUNCH既飯後甜品, 超開心🤩 多人就試到多D唔同款~1. 經典玉桂卷 ($43)呢個人氣卷一定要試, 店員好好幫我加熱埋, 令個溫度溫熱適中! 有好濃既玉桂味, 個份量超大個, 食完同正餐差唔多, 所以同朋友分享就岩岩好啦😂如果第一次食一定要點呢個, 係驚艷🤪我地發現原來點埋雪糕食個效果更出! 更正🤩2. MINI黑朱古力花生卷 ($36)呢個係令我最有驚喜既卷, 原先都擔心朱古力會好甜, 但佢個朱古力係濃而不膩, NUTS味好出, 唔會好甜, 個人覺得好好味😍3. MINI檸檬椰子卷 ($36)呢個卷既上面鋪有椰絲, 檸檬味幾出, 椰絲配檸檬出奇地夾, 整熱左之後自動融入~4. MINI焦糖蘋果肉桂卷 ($36)呢個卷上面放有一D蘋果肉, 同事話以前佢好驚蘋果批個D味, 覺得似嘔吐味, 但食過呢個卷, 令佢有新睇法, 覺得係美食! 有一種獨特既玉桂味~5. MINI原味肉桂卷 ($36)呢個係MINI版既CLASSIC原味肉桂卷, 唯一分別只係小版~如果平時一人餐我覺得呢個份量加杯飲
1. 經典玉桂卷 ($43)
如果第一次食一定要點呢個, 係驚艷🤪
我地發現原來點埋雪糕食個效果更出! 更正🤩
2. MINI黑朱古力花生卷 ($36)
3. MINI檸檬椰子卷 ($36)
4. MINI焦糖蘋果肉桂卷 ($36)
5. MINI原味肉桂卷 ($36)
如果平時一人餐我覺得呢個份量加杯飲品做TEA就岩岩好👍🏻
6. Coconut lemonade 飲品 ($46)
呢杯新出既飲品, 小編見佢有漸進既藍色, 覺得好靚, 所以點左呢杯~
個檸檬同椰子味分明, 唔會搶左對方既味
口感好清新, 感覺上好似係海灘附近飲到既飲品, 好CHILL🏖️
7. 經典玉桂冷泡咖啡 ($48)
呢杯玉桂冷泡咖啡暫時係香港唯一有呢個味既店鋪, 咁特別小編緊係會試下!
夏天飲凍啡好大享受, 第一個口感會飲到玉桂之後再有淡淡既咖啡出黎, 幾舒服😊
味道: 4/5
服務: 5/5 (店員幫我加熱, 同埋細心講解)
性價比: 4/5