2023-12-16 17 瀏覽
家姐住大角咀,今日就等佢呢個地膽帶我去威,「千味燒」的老闆很友善健談,食物質素也相當不錯,來這裏晚餐幾輕鬆自在,又能刺激一吓味蕾!不過今日特別啲,我倆唔係食串燒,係點咗呢啲:⭐錫紙辣椒蒜蓉花甲⭐錫紙蒜蓉姓娃菜⭐秘製蒜蓉燒原條茄子⭐辣椒蒜蓉烤生蠔⭐蒜蓉小龍蝦⭐千味餃子 8隻(4 款口味,包括芫茜蝦、粟米、韭菜及白菜)錫紙蒜蓉姓娃菜以嫩綠的姓娃菜為主角,我們再配一份辣椒蒜蓉花甲放在娃娃菜上,即係有新鮮惹味的花甲,又有清脆可口的娃娃菜伴在來吃,一口接一口的很快便給我們吃清光🤣辣椒蒜蓉烤生蠔用料新鮮,蠔夠大隻,一啲腥味都冇,經過烤製後仍保持鮮嫩多汁。辣椒和蒜蓉的調味非常開胃😄另外四款餃子全部都係餐廳自己包的,夠新鮮飽滿,每一款都有獨特的風味,外皮Q彈,餡料豐富,很美味👍最後講埋蒜蓉小龍蝦先,用料新鮮,小龍蝦肉爽口,搭配蒜蓉的香氣,口感鮮美豐富,食得很滿足❤️

⭐錫紙辣椒蒜蓉花甲
⭐錫紙蒜蓉姓娃菜