2024-02-20 40 瀏覽
每個月都要食火鍋,最近大角咀開咗一間新嘅火鍋放題,喺利奧坊嘅星級餐廳,主打台式火鍋🍲有唔同嘅放題套餐選擇,我哋就揀咗有美國A4和牛嘅set D,另外火鍋配料都有超過30款。自助區方面,除咗醬油同調味料,仲有唔同嘅丸類,蔬菜,飲品等等,成個Area都好乾淨衛生👍🏻湯底有8種,我哋揀嘅係鴛鴦鍋,濃厚豚骨湯的確好香,而沒有油膩嘅感覺。而椰子雞湯就好清甜,記得食埋入面嫩滑嘅雞肉🐓當然我哋嘅重點都係牛🐮澳洲肩胛肉眼和牛牛味突出,美國choice牛小排好軟稔,仲有叫咗黑安格斯牛板腱。而紐西蘭羊肩肉卷都好正,羊羶味啱啱好。豬就點咗一款美國豬梅肉,都好新鮮,較有嚼勁🐖每碟肉嘅份量都唔少,5碟已經好足夠,加埋自助區自取嘅嘢食,仲食到好飽添😂佢哋嘅牛丸都係必食,牛味濃又多汁!另外一個驚喜係火鍋放題嘅自家甜品竟然都好好味,窩夫香得嚟又鬆軟,配埋雪糕冷熱交融勁正🧇同埋嗰日好好彩,店家研究緊新甜品,比咗兩件tiramisu我哋試,一啲都唔比坊間甜品店輸蝕㗎🍰而家仲有個活動,follow 社交平台就會送鮑魚‼️
而紐西蘭羊肩肉卷都好正,羊羶味啱啱好。
豬就點咗一款美國豬梅肉,都好新鮮,較有嚼勁🐖

而家仲有個活動,follow 社交平台就會送鮑魚‼️