2023-12-24
🇯🇵大角咀日牛石燒小店🇯🇵-長假期又係覓食嘅好時候 尤其係可以去一啲平時比較少去或者容易行過咗嘅地方😗 今次就行咗去有好多寶藏餐廳嘅大角咀😎-👭尊上の二人前 $598因為大多選擇唔想散叫 所以叫咗一個二人餐 有前菜 三款肉 蔬菜同甜品 好豐富😋 餐廳宜家仲有得玩飲啤酒挑戰賽 男仔7秒女仔9秒飲晒一杯 就可以免費飲😂 當晚隔離枱玩到好hyper🤣-🥗前菜(三品)前菜好有意境 有齊甜鹹辣三個味 分別係炸蕃薯仔 味噌蟹柳 同辣味海蜇😚-🥗沙律沙律菜好fresh 配上芝麻醬同柚子醋 好開胃-🍤櫻花蝦味噌湯呢個湯全碗都放咗好多櫻花蝦 好足料 好香😙-🐷日本佐賀縣名水豚豬梅肉厚薄適中 肉質幾嫩滑多汁 而且唔會太肥 燒大約一分鐘左右就啱啱好🤓-🐮美國頂級Prime牛小排牛小排嘅部位肥瘦適中 會偏多啲肉味 唔會過份肥到食唔到肉 而且可以自己控制生熟程度🤪-🐑英國皇室御用級別羊西冷餐廳話佢地嘅羊肉係有做過乾式熟成嘅步驟 所以可以保持肉嘅嫩滑 而且我哋就覺得佢喺羊肉中騷味唔算太重 唔敢食羊嘅朋友都可以試吓-🍄菇盛會另外跟餐仲有好多菇菇添 全部都好肥美-
🍨甜品餐後甜品亦都好有心思 係一頭雲呢拿雪糕 配上可
🐑英國皇室御用級別羊西冷
🍄菇盛會
另外跟餐仲有好多菇菇添 全部都好肥美
- 🍨甜品
餐後甜品亦都好有心思 係一頭雲呢拿雪糕 配上可以自己整嘅抹茶醬 打卡啱哂😎
📍石一燒 (富多來新邨一期) (大角咀)
大角咀鐵樹街10號富多來新邨一期地下13號舖