2022-01-05
嚟到大角咀原來有好多美食餐廳林立🤩今次就嚟到充滿格調嘅 @starrynight.byhabit 食西餐🌟我哋叫咗個—威靈頓牛柳二人套餐🍽話說KAT都係第一次食威靈頓牛肉🤫所以充滿期待呀❤️·—頭盤—🍷輕煎鵝肝·紅酒繪蘋果🍎呢個組合配搭已經令我心心眼😍,有齊我最鍾意嘅鵝肝同配料,鵝肝大大嚿,一入口就有好香嘅鵝肝香味,鵝肝油唔多,啱晒唔鍾意太油膩嘅人👍🏻·🔥磯燒鮑魚·田園沙律·蕃茄沙沙🍅鮑魚係連殼放碟,入口充滿磯燒香味,磯燒得啱啱好,爽口彈牙,配埋伴菜沙律,仲有酸酸地嘅蕃茄,真係好開胃嘅前菜😋·—湯—🐚周打蜆湯🍲蜆湯好鮮味,Creamy嘅湯入面仲有連殼既蜆肉,湯質感輕盈,飲完成碗湯都唔會有飽滯感👍🏻·🇬🇧—英式威靈頓牛柳—🐂黎到主角威靈頓牛柳,酥皮嘅外表包住鮮嫩嘅牛柳肉,加埋迷迭香、百里香同黑椒嘅香料,配搭得啱啱好,好香又好食,配埋外表包住嘅金黃酥皮,香脆可口,同牛柳肉好夾,好特別嘅口感。😋旁邊嘅薯蓉亦好有驚喜,係牛油薯蓉,香滑柔軟嘅薯蓉亦係我嘅摯愛❤️·🌟—輕煎帶子扁意粉—🍝最後食埋個扁意粉,份量啱啱好,輕煎帶子好香口,軟淋淋嘅帶子好好嘅口感,再配上菠菜汁意粉,菠菜汁口感輕盈,配汁真係調得
我哋叫咗個—威靈頓牛柳二人套餐🍽
—湯—
🐚周打蜆湯🍲
🇬🇧—英式威靈頓牛柳—🐂
🌟—輕煎帶子扁意粉—🍝
最後食埋個扁意粉,份量啱啱好,輕煎帶子好香口,軟淋淋嘅帶子好好嘅口感,再配上菠菜汁意粉,菠菜汁口感輕盈,配汁真係調得啱啱好,絕對唔會有飽膩既感覺😆
🍍—菠蘿汁—🍹
菠蘿汁酸酸甜甜,飲落口感仲有菠蘿肉,感覺係鮮榨嘅菠蘿汁,天時暑熱解渴一流🤤👍🏻
環境好有格調🌟,地方寬敞,服務好好,態度亦都好nice☺️