2021-12-29 69 瀏覽
作為奧運街坊我點可以唔介紹哩間充滿外國風情嘅泰國餐廳🇹🇭,店內裝修以綠色💚、白色⚪️同木色🪵為主,一邊係雅座,一邊系高櫈,每個細節都充滿特色🌿。餐廳一邊系全落地玻璃,如果日間嚟就充滿自然光☀️,綠白藤椅影相一流,牆上系懷舊泰式海報同招貼,入去就好似去咗泰國咁!店內食物偏辣🌶,炭火燒鷄(KD138)用竹籤夾住,好特別!雞肉燒得剛剛好,肉嫩多汁。伴碟嘅生菜每片都超新鮮,卷埋雞肉,點埋個醬食真系好惹味!炭火燒牛肉(HKD168)份量就稍細,牛肉內裡半熟,肉味濃。跟牛肉嘅醬甜甜地幾得意,大大提升牛嘅鮮味,一下子就清咗盤😋。食泰國野冇可能唔叫生菜包(HKD98),佢叫辣肉碎生菜包,又真系幾辣喎🥵😂,肉碎肥瘦相間,肥嘅部分係五花肉口感,彈牙👍🏻。主食方面系泰北咖喱金麵(HKD108),麵炸得酥脆,擺碟造型好靚😂,同咖喱汁撈埋,啖啖入口都系邪惡味😂😂,不過食完真系一滴汁都冇浪費,個麵索晒所有精華😍。最後系我最愛嘅芒果糯米飯(HKD68),可能因為現在唔係芒果嘅當灶季節,芒果稍嫌唔夠甜🥲,同埋如果個糯米飯再熱d就perfect啦!而芒果熱情果沙冰(HKD58)酸咪咪,好岩配辛辣惹味嘅其他菜色!新張開業,店

新張開業,店外有店員派緊優惠券,想食就唔好錯過啦!
  • 泰式咖喱金麵