2024-10-28
發現區內新開咗間樓上咖啡小店,趁lunch time後人少d去試下。店內清新木系設計,光線充足,空間感覺舒服,適合chill chill地睇書同wfh,啱晒鍾意靜靜地飲咖啡嘅朋友。我喺2點半前到,趕得切嗌lunch set。食物方面,我揀咗溫泉蛋雞扒肉燥飯,份量足,味道有家常feel,簡單但滿足。餐飲方面,跟餐可以揀伯爵茶或者housemade嘅健康飲品,亦可以補咖啡半價轉做咖啡。咖啡選擇有個小驚喜,佢哋有serve Magic Coffee。好少喺香港嘅cafe見到呢個option。我加咗$18轉做Magic Coffee,咖啡香濃順滑,質素唔錯。lunch set 價錢實惠,連埋轉咖啡共$83,like咗佢哋嘅ig有額外9折,結果$75埋單。呢個價錢包lunch同埋一杯高質咖啡,係我所知嘅區內cp值最高嘅選擇。店員friendly、斯文禮貌,服務加分。我帶咗本書嚟,chill咗一個下午。會revisit。我好少寫食評。呢篇係我寫嘅第二篇食評,之前嗰篇都係寫區內另一間咖啡小店。支持區內嘅小店,呢啲地方好值得大家發掘同支持 🤎
店員friendly、斯文禮貌,服務加分。
我帶咗本書嚟,chill咗一個下午。會revisit。