2023-03-04
📍一龍蝦兩餸王 (佐敦)佐敦文蔚街1-23號文苑樓地下7號舖收工打俾呀媽問佢食乜,佢話唔想煮,但我又想食煮家飯,咁就買啲淨餸,同屋企人一齊食外賣煮家飯,原來宜家啲兩餸飯係癲到有龍蝦!仲好餸過屋企🦞🦞🦞👉龍蝦伊麵💰78😋😋😋😋/5有咁大隻龍蝦真係大癲!試問點可以唔叫🤩🤩🤩食落仲要係酒樓的質素!!勁新鮮!肉質夠結實,肉質鮮甜,龍蝦勁多肉,另外伊麵索埋啲汁好鮮甜😆😆好正💓👉 蒜蓉粉絲蒸扇貝💰35😋😋😋😋.3/5點解可以咁大隻!就快大過個盒😂😂 蒜蓉粉絲蒸扇貝,扇貝都大過隻手掌!扇貝上面鋪上蒜蓉粉絲黎蒸,入面舊肉都有隻手掌咁大,而且好厚身,真係超肥美鮮甜。最鐘意既係佢地放面既蒜蓉超多,真係特別滋味!!👉淨兩餸💰40😋😋😋😋.5/5✨金牌炸子雞老闆同我講唔好食會退返錢俾我!我就一於試下佢!雞肉肉質鮮嫩,雞皮薄而香脆,咬落有口感,入味而且不油膩 !這裡用的雞真有一手,✨✨必叫果然我呢40蚊係抵俾!✨炒蛋蛋可以係我最鍾意嘅食物,越簡單嘅材料越難煮得好食,望到佢個蛋好似好滑,食落真係好滑溜,有質素,師傅有功架 !👉淨兩餸💰40😋😋😋😋.5/5✨ 鎮江醋排骨調味的醬汁很吸引我,,肉又不硬,酸酸甜甜味道適
佐敦文蔚街1-23號文苑樓地下7號舖
👉龍蝦伊麵
💰78
😋😋😋😋/5
肉,另外伊麵索埋啲汁好鮮甜😆😆好正💓
👉 蒜蓉粉絲蒸扇貝
👉淨兩餸
💰40
😋😋😋😋.5/5
✨ 鎮江醋排骨
調味的醬汁很吸引我,,肉又不硬,酸酸甜甜味道適中,食落啖啖肉~💓💓
✨ 回鍋肉
回鍋肉鑊氣重,豬肉片煎得好香之餘是薄片的,肥瘦適中,調味是少辣帶甜,老闆果然冇推介錯!😋😋😋
✨檸檬雞腳
💰25
😋😋😋😋.3/5
鳳爪有軟筋同軟骨連帶,口感爽脆,細味有檸檬香,酸酸辣辣又凍食,係一個開胃前菜。💓💓💓佢仲有好多自家小食,好吸引!千祈唔好錯過
✨例湯
💰5
😋😋😋😋.3/5
完全自家製無味精!真係好抵飲,好足料😋😋是日例湯係蓮藕湯😆😆
回頭: yesYesyes!! 仲可以whatsapp訂餐加打電話叫外賣!另外仲有好多外賣平台同friend最岩叫😆😆
#kermit食在佐敦