2023-09-30 67 瀏覽
[⋯] 雖然天氣仲係好熱,但其實已經立左秋架喇。秋風起,又係食蟹日子,所謂九月圓時十月尖,呢加係時候食大閘蟹乸。我不嬲食量都真係唔細,所以任食就最啱我,食到盡頭果種感覺真係好好!富臨皇宮近日已經率先推出左兩小時大閘蟹放題 (清蒸、花雕、鹽焗),除左食蟹,仲有送蠔皇原隻飽魚、花膠濃雞湯、生拆蟹粉扒豆苗、加埋任叫片皮鴨、涼拌小食、甜品同啤酒汽水。因為係蟹乸,所以一般都偏細隻,不過隻隻都幾多膏,亦都冇食到死蟹,我就最鍾意清蒸原汁原味‼️溫馨提示一下,蒸煮真係幾需時⏳,強烈建議一次真係叫多幾隻(不過記得食得曬先好叫呀!)。✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦星期一至四:💲4️⃣6️⃣8️⃣/ppl星期五至日及公眾假期:💲5️⃣2️⃣8️⃣/ppl✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦

星期一至四:💲4️⃣6️⃣8️⃣/ppl
星期五至日及公眾假期:💲5️⃣2️⃣8️⃣/ppl