2009-10-22
昨天晚上同四個朋友一齊嚟左呢度食晚飯,我們本來想叫大閘蟹餐的,但其中兩個人唔食大閘蟹的,所以我們就散叫了,我們叫左:大閘蟹3隻五兩重-仕應幫我們拆開晒隻蟹,所以食起嚟都好方便,隻蟹都幾大隻,係公嚟的,d肉都好鮮甜呀,不過因為係公冇咁多膏食,但都好味呀薑茶-不算好辣,好曖胃蟹粉豆腐羹-好味,好多料的,好多豆腐片,d豆腐都好滑,好多青豆料,好味竹苼瑤柱扒西蘭花-好味呀,好多瑤柱及竹苼呀,都好入味,西蘭花好爽口吊燒雞-有幾塊蝦片,可能放得太耐,淋左少少,雞都好滑,唔肥紅燒豆腐-有幾隻冬菇係面,豆腐都好滑身,幾大件呀,好味楊州排骨-好味呀,排骨好淋好入味,唔算好肥,有一些配菜,d汁酸酸甜甜好開胃服務好好,朋友食會員,所以有coupon開左一支紅酒,仕應先叫朋友試酒,紅酒都幾易入口,仕應都不停幫我們換碟及提供服務.我們都坐食左好耐,傾左好耐計,這裏的環境都好清靜及舒服.
薑茶-不算好辣,好曖胃
吊燒雞-有幾塊蝦片,可能放得太耐,淋左少少,雞都好滑,唔肥
紅燒豆腐-有幾隻冬菇係面,豆腐都好滑身,幾大件呀,好味