2024-10-16 555 瀏覽
又到咗食大閘蟹🦀嘅季節啦,多謝香爸帶我去東海薈食皇者大閘蟹餐,鴻星同東海食大閘蟹出晒名,係香港🇭🇰90年代初已經引入正宗江蘇大閘蟹做季節食品啦👀呢個餐超級豐富😱😱🐤煙鴨胸併青瓜🥒鴨胸既油香配爽口青瓜 ,雙重口感鮮拆蟹粉小籠包🥟蟹粉小籠包每日新鮮製造,用一隻蟹嚟整兩隻小籠包,真材實料,一咬落去爆肉汁,夠晒Juicy🤤花膠雞絲羹 美顏好物😍花膠大大隻,配上清甜既雞絲,超級掛湯清蒸大閘蟹🦀(每人有2皇1后) 食晒唔同口味真係源自鴻星同東海,不愧大閘蟹專門店,每隻都爆膏黏口,有相為證,忍唔住想食多兩隻😂(蟹公重 5.5兩,母蟹3.5兩左右)蟹粉蒜蓉包🥖呢個限時推介小食,脆卜卜既多士沾上蟹粉,大家記得試吓啦黑松露炒蝦球 🦐大蝦彈牙爽口,配上黑松露醬調味,挑戰味蕾鮮鳳梨🍍黑豚肉 好似食緊咕嚕肉咁,鳳梨酸甜,黑豚肉嫩,兩者非常之夾鮮茄菌皇浸時蔬🥬 要食得健康,梗係要配返蔬菜啦,白菜吸哂上湯,夠晒健康窩心薑茶湯丸 薑辣味薑茶解蟹濕毒,呢個係人都知,但配埋湯圓,真係第一次食咋😛呢個餐仲會包橙汁或者汽水,當然都可以飲茶🫖啦食完真係捧住個肚大滿足啊🥰

呢個餐超級豐富😱😱

🐤煙鴨胸併青瓜🥒
鴨胸既油香配爽口青瓜 ,雙重口感

鮮拆蟹粉小籠包🥟

花膠雞絲羹
美顏好物😍花膠大大隻,配上清甜既雞絲,超級掛湯

清蒸大閘蟹🦀(每人有2皇1后)
(蟹公重 5.5兩,母蟹3.5兩左右)

蟹粉蒜蓉包🥖
呢個限時推介小食,脆卜卜既多士沾上蟹粉,大家記得試吓啦

黑松露炒蝦球 🦐
大蝦彈牙爽口,配上黑松露醬調味,挑戰味蕾

鮮鳳梨🍍黑豚肉
好似食緊咕嚕肉咁,鳳梨酸甜,黑豚肉嫩,兩者非常之夾

鮮茄菌皇浸時蔬🥬
要食得健康,梗係要配返蔬菜啦,白菜吸哂上湯,夠晒健康

窩心薑茶湯丸

呢個餐仲會包橙汁或者汽水,當然都可以飲茶🫖啦

食完真係捧住個肚大滿足啊🥰