2018-12-31
是日咁啱喺附近想食個brunch, 西營盤一帶都好多好靚好chill嘅cafe, openrice搵到呢間喺第一街,幾多好評環境望落幾靚嘅cafe,就行上嚟試下佢。Cafe係半自助式,要自己出去落單俾錢,然後有號碼牌喺檯,食物ready就會有人送過嚟。我叫咗All Day Breakfast,男朋友係隻食肉獸就叫咗Meat Lover. 咖啡叫咗Latte同Flat White. 咖啡好快整好咗,但食物就等得比較耐啲,所以杯咖啡都就嚟飲完,又凍晒,都未有嘢食。飲開extra hot嘅都覺得咖啡夠熱,但食物真係等得有啲耐,無得一路飲一路食。All Day Breakfast同Meat Lover嚟到都俾個份量嚇親,尤其是個Meat Lover,成碟都係肉,唧咗佢個menu特別bold咗嘅BBQ sauce & ketchup, 睇落都幾重口味。唔食菜嘅男朋友當然係冇食過啲沙律,嘥晒啲嘢。側邊有焗薯粒,比起炸薯餅健康啲,但卻香咗又做到Tater Tots嘅效果!於是我都偷左佢幾粒食。All Day Breakfast份量都好多,又有ham又有bacon又有sausage, 平時一份All
飲開extra hot嘅都覺得咖啡夠熱,但食物真係等得有啲耐,無得一路飲一路食。All Day Breakfast同Meat Lover嚟到都俾個份量嚇親,尤其是個Meat Lover,成碟都係肉,唧咗佢個menu特別bold咗嘅BBQ sauce & ketchup, 睇落都幾重口味。唔食菜嘅男朋友當然係冇食過啲沙律,嘥晒啲嘢。側邊有焗薯粒,比起炸薯餅健康啲,但卻香咗又做到Tater Tots嘅效果!於是我都偷左佢幾粒食。All Day Breakfast份量都好多,又有ham又有bacon又有sausage, 平時一份All Day Breakfast絕對難唔到我嘅食量,但今次竟然最後食唔晒!
cafe都行清新modern路線,外面有個細細嘅outdoor area可以呼吸下,又可以比港女打下咭,值得推介!