2022-07-15 370 瀏覽
慢咗幾拍先去Between打卡📸一開嘅時候好多人,怕排隊去唔到。之後又醒唔起呢間餐廳。今日想去大館行吓,終於有機會去試啦!中午用餐時間有限2小時,都好足夠。餐牌同落單都係靠自己掃QR code,方便快捷。清水及餐具都要自己出去攞,餐廳員工只付責上菜同收碟。咁樣有好有唔好,好就係唔使等,自己嚟;唔好就係如果一次過攞唔晒D嘢就要行出行入,口罩又要戴又要除幾次。蕃茄大蝦意粉🍝好好味😋 al dente意粉掛滿香濃新鮮嘅蕃茄汁,蝦肉大大隻又彈牙,十分有水準。鰻魚飯就令人有啲失望,因為鰻魚唔係太新鮮。雖然份量頗多,飯入面亦加左飯素,口味豐富,不過我唔會推介。炸雞同薯條都係即叫即炸,上枱時仲係熱辣辣。炸雞外脆內軟,滋味多汁,唔沾沙律醬都好食。Iced Chocolate 好濃,不過會飲到朱古力粉味。Iced Latte 咖啡香滑,冇酸味同苦澀味,我鍾意❤️Piccolo 用嘅咖啡豆好特別,好香醇,如果鍾意濃口味的話就啱晒!開頭我都十五十六,唔知嗌唔嗌Strawberry Sando 好。因為我見到好似好多cream ,怕會好滯。不過原來D cream 係cream cheese,食落口似strawb

開頭我都十五十六,唔知嗌唔嗌Strawberry Sando 好。因為我見到好似好多cream ,怕會好滯。不過原來D cream 係cream cheese,食落口似strawberry cheesecake 加兩塊麵包,都幾得意。

總括嚟講,如果想喺個靚靚環境,輕輕鬆鬆咁食一餐,Between 係一個唔錯嘅選擇。