2021-07-10
⁑📌 𝙋𝙤𝙖𝙘𝙝 蟲二旺角上海街618號頂樓•𝐏𝐨𝐚𝐜𝐡 𝐁𝐞𝐧𝐭𝐨 💰150|𝘗𝘪𝘤𝘬𝘭𝘦𝘴•𝘚𝘰𝘶𝘴-𝘷𝘪𝘥𝘦 𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘌𝘨𝘨•𝘔𝘪𝘴𝘰 𝘔𝘢𝘤𝘬𝘦𝘳𝘦𝘭•𝘉𝘰𝘯𝘪𝘵𝘰𝘭 𝘚𝘰𝘶𝘱•𝘔𝘶𝘭𝘵𝘪𝘨𝘳𝘢𝘪𝘯 𝘙𝘪𝘤𝘦 𝘉𝘰𝘸𝘭|💡想簡單介紹吓食法先~首先要將鰹魚昆布高湯、雞蛋🥚同埋漬物🥒倒入飯,然後攪拌就食得啦😆首先想讚吓個飯,由於佢加咗唔同嘅殼米,紅米等等,加咗高湯🍶之後都唔會淋到一pat野咁,仲會咬到粒粒分明嘅米🤩加埋唔同嘅漬物,口感就更上一層樓。而且每粒米俾蛋漿包住🍳令味道更昇華🥳其次條西京箱漬燒鯖魚🐟嘅醬汁調配得剛剛好,唔會太鹹,但係每一啖魚肉都可以食到醬汁嘅味道😋只不過對學生黨嚟講價錢真係有小貴啦😢🎏推薦指數: 8.5/10•𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞💰85麻糬係正pancake嘅中心,煙煙韌韌嘅麻糬配上pancake嘅組合真係非常新穎😚而淡淡伯爵茶嘅香氣係最尾先慢慢滲出嚟🍵挑剔嘅地方係我覺得雪糕太甜有喧賓奪主嘅感覺,而且可以再凍少少🥶,以達至冰火交融嘅感覺就更好啦🎏推薦指數: 7.5/10•𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞💰跟便當半價(原
📌 𝙋𝙤𝙖𝙘𝙝 蟲二
旺角上海街618號頂樓
𝐏𝐨𝐚𝐜𝐡 𝐁𝐞𝐧𝐭𝐨 💰150
💡想簡單介紹吓食法先~
只不過對學生黨嚟講價錢真係有小貴啦😢
🎏推薦指數: 8.5/10
𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞💰85
🎏推薦指數: 7.5/10
𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞💰跟便當半價(原價55)
呢杯飲品非常有驚喜🙈唔會太甜,而且伯爵茶同可可比想像中更夾,配搭十分融洽😗
🎏推薦指數: 8/10
🧮有加一服務費哦
*・゜゚・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.:*・゜゚・* ・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.
Disclaimer: 以上全屬我誠實意見,謝謝