上個禮拜嘅星期五我同朋友三個人到呢間位於天后嘅天空虎嘯。我哋一坐低就等唔切咁等食物。我哋超期待,因為對我哋呢啲鍾意食海鮮嘅人會覺得可以體驗到海鮮唔同嘅食法系一種確幸。呢度只有一種套餐,唔使头痛揀。阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣,個名好長,但聽到都已經令人無法抗拒。隻蟹同龍蝦超大隻,好多肉,味道非常足。配埋特製嘅刺身醬,真係好正😋😋。美國草飼黃油牛柳粒,返嚟嗰陣見到佢,我真係有啲想流口水。肉質極佳,輕輕一撩,有點好似融化喺口裡咁😚😚。仲有櫻花蝦鮑魚🦐,今日最有特色嘅菜色!煮起嚟有濃郁嘅芝士味,蝦肉及鮑魚肉質鮮嫩,所以我成口都好似徘徊喺芝士花海中咁。另外,除咗海鮮外,天空虎嘯嘅肉類都好吸引,有精選嘅吉品豬肉及雞肉滑,食落口感覺滑潤,好似滑落肚裡咁。同埋佢哋嘅創新美食,手打鮮製墨魚滑同蝦滑!好新鮮好Q彈,每一口可以食到海鮮嘅鮮甜🤩🤩。真心推薦呢間餐廳,因為一嚟食物好新鮮,。二嚟,成個環境好有氣氛,風景又靚,可以喺度同朋友飲,吹下水,放鬆心情。三嚟,價格相對實惠,每人$888,物超所值👍👍。如果你都想嚟體驗一下,記住預早訂位!