2017-07-23
餐牌張餐牌釘兩個孔然後放入用木做0既板度,餐牌用嘅紙唔係純白色,而用做淺啡色:感覺有種回歸大自然嘅感覺。餐廳內裝修:右邊牆身有綠色嘅人做樹葉,梳化用左深啡色筆近黑色:樓底都幾高,俾人空間感好大;沒有壓迫感餐湯和前菜多士食落去好脆,都有烘過跡象。唧左個牛油花,好靚。牛油唔太油柚子沙律(左圖)沙律淋上柚子汁,車厘茄外面都爽口。柚子肉好多,唔酸。柚子汁甜甜地,但係係清新嘅甜味。蕃茄湯(右)遠聞都好強蕃茄味,先唔張蕃茄同忌廉溝混:飲落去好蕃茄味,好似食成個蕃茄咁。之後混埋忌廉,好creamy。主菜龍蝦意大利飯配蟹黃忌廉汁龍蝦原隻切開四份,龍蝦肉好彈牙而且好厚肉。重點係個汁度,橙色嘅忌廉,食落去唔太漏。意大利飯偏向硬身,食落去有蟹黃味。份量都幾多,一個人食呢個飯一定飽。海鮮茄醬意粉份量都大,以平時屋企食飯嘅飯碗計算,差唔多有兩碗。有蕃茄肉、蝦,魷魚仲有啲菇。蝦都好爽口,都幾滑身。意粉就屬於幼身,唔漿口。甜品朱古力Bownie,唔太甜;朱古力味濃,仲食到有有果仁喺Bownie度。飲品熱檸水,有檸檬嘅酸味。餐具每張檯都有一枝裝滿水嘅樽。然後左杯。有個置餐具滕做嘅置物架擺好左叉、刀、羮。餐具都乾淨。
餐廳內裝修:
餐湯和前菜
多士
食落去好脆,都有烘過跡象。唧左個牛油花,好靚。牛油唔太油
柚子沙律(左圖)
蕃茄湯(右)
主菜
龍蝦意大利飯配蟹黃忌廉汁
海鮮茄醬意粉
甜品
飲品
熱檸水,有檸檬嘅酸味。
餐具