2022-01-10 171 瀏覽
Cafe樓高兩層,空間感大又寬闊,採光度十足,工業風設計簡約,給人一種悠閒舒適既感覺,好啱同朋友一齊去食野嘆啡🥰❀ Kimchi Carbonara 🍝平時好鍾意食泡菜,見到有泡菜卡邦尼就即刻叫嚟試下~意粉軟硬度適中,蘸上滿滿既醬汁好creamy😍 卡邦尼加入泡菜食落無咁膩,微辣又帶少少酸味,再配埋煙肉食好惹味,碟旁邊仲灑上辣椒粉,份量多又好味❀ Shakshuka 🍅上枱熱辣辣,依碟主要以蕃茄、紅黃椒及洋蔥製成醬汁,最啱配埋香脆既薄餅一齊食,酸甜又開胃🥰 切開水波蛋,蛋汁混合酸甜醬汁及酸忌廉,味道更有層次❀ Brioche French Toast 🍞依個French toast食落好有驚喜🥰 麵包煎得好香,充滿蛋香及牛油味,口感鬆軟綿密似食緊蛋糕。上面有一層焦糖薄脆及杏仁醬,旁邊亦有開心果忌廉及雜莓,香甜可口~❀ Chocolate 🍫好可愛既貓仔拉花😍 依杯朱古力選用玻利維亞66%黑朱古力豆,飲落朱古力味濃郁又帶少少酸味,整體唔會太甜膩,中意飲朱古力既不妨試下!❀ Matcha Latte 🍵依杯同樣有靚靚拉花✨ 入口順滑,奶味好香濃,與抹茶味道平衡得唔錯,味道微甜

❀ Kimchi Carbonara 🍝

❀ Shakshuka 🍅