2021-09-28
星期五晚上黎到叁嘗,十分爆場🔥餐廳空間雖不大,但內裡裝修頗具心思,不論是牆上霓虹燈還是天花的乾花燈泡,都令人賞心悅目🔆明太子蟹肉忌廉意粉$𝟙𝟙𝟠 上菜時碟上的意粉呈球狀好可愛🤣睇到有好多一絲絲的蟹肉,食落都好creamy😚不過蟹肉好難撈勻,有時食落得忌廉味有少少單調🔆美國牛板腱配薯條$𝟙𝟛𝟠 牛板腱表層煎得少少香脆感,但中間嫩身,而且牛味香濃🥰配附上的芥末醬好夾更好食🥰薯條新鮮炸起,全部都熱辣辣又香脆😝🔆明太子雞翼$𝟝𝟠裡面是真的塞滿了明太子🤩但味道唔夠濃烈,如果外層再煎香一點更佳😗比我再揀過一款小食未必會試呢款🤙🏻🔆蘑菇湯$𝟛𝟠雖然睇個樣幾足料,但飲落偏稀比較水,蘑菇味感覺薄弱🔆牛油香蒜炒雜菌$𝟜𝟚 吃起來份量都幾多,係配菜嘅好選擇👍🏼一粒粒的菇食落好有口感,但略嫌少左d蒜蓉味😣炒雜菌一定係要重蒜架嘛🤣雖然不是每款食物都出色,但很欣賞女店員的殷勤服務,為每枱客人簡介餐牌上沒有的食物,熱心又有禮❤️加分加分😍而且無收加一感覺更抵食!
🔆明太子蟹肉忌廉意粉$𝟙𝟙𝟠
🔆美國牛板腱配薯條$𝟙𝟛𝟠
🔆明太子雞翼$𝟝𝟠
🔆蘑菇湯$𝟛𝟠
雖然睇個樣幾足料,但飲落偏稀比較水,蘑菇味感覺薄弱
🔆牛油香蒜炒雜菌$𝟜𝟚