平時其實好少去𝙘𝙖𝙛𝙚(゚∀゚)一來自己唔係特別鍾意飲咖啡,二來成日都好多人,同埋重點係覺得𝙘𝙖𝙛𝙚食物來來去去都係咁上下🤫但今次有幸可以率先試到 @superhoomanhk 今日先啱啱新鮮出爐嘅新𝙢𝙚𝙣𝙪,成功令我對𝙘𝙖𝙛𝙚 𝙛𝙤𝙤𝙙大大改觀!!𝑆𝑢𝑝𝑒𝑟ℎ𝑜𝑜𝑚𝑎𝑛天后分店裝修走型格工業風,餐牌菜式創新特別又精緻,絕對唔係平時普通嘅𝙘𝙖𝙛𝙚 𝙛𝙤𝙤𝙙,𝙞 𝙡𝙞𝙠𝙚 ♡´・ᴗ・`♡.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10 (𝙥𝙚𝙩-𝙛𝙧𝙞𝙚𝙣𝙙𝙡𝙮)服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8/10🌟.《𝙒𝙞𝙣𝙚 𝘽𝙧𝙖𝙞𝙨𝙚𝙙 𝙎𝙝𝙤𝙧𝙩 𝙍𝙞𝙗𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙋𝙪𝙧𝙚́𝙚》🌟8/10🌟完全冇諗過係𝙘𝙖𝙛𝙚都會食到咁精緻嘅主菜~豬肋骨炆得好軟腍,就算係筋位都唔會話好韌。份量亦都合理,啖啖肉,超滿足!再加埋𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮嘅番薯蓉,絕對夠飽肚!而兩者嘅味道亦都唔錯,豬肋骨炆得好入味同番薯天然嘅甜味好夾~.《𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8/10
🌟

完全冇諗過係𝙘𝙖𝙛𝙚都會食到咁精緻嘅主菜~
𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙋𝙪𝙢𝙥𝙠𝙞𝙣 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤

《𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙋𝙪𝙢𝙥𝙠𝙞𝙣 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤》🌟7.8/10🌟
同樣有驚喜嘅主菜!!每一啖都充滿著南瓜嘅香甜味,醬汁份量適中,口感𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮~鮮蝦都幾大隻,爽囗彈牙,絕對唔係冰鮮蝦嘅口感!另外一定要讚一讚𝙧𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤嘅口感,係我鍾意嘅硬硬地,粒粒分明口感!

《𝙋𝙪𝙧𝙥𝙡𝙚 𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙇𝙖𝙫𝙖 𝘾𝙖𝙠𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙔𝙤𝙜𝙝𝙪𝙧𝙩 𝙎𝙤𝙧𝙗𝙚𝙩》🌟8/10🌟
紫薯心太軟( ˘ ³˘)聽個名都令我垂涎三尺喇~必點!上到枱嘅時候我哋急不及待刺穿心太軟,令到紫薯流心餡料湧出,視覺效果𝟭𝟬𝟬分!外皮質感鬆軟,好似蛋糕咁,而食落餡料濃稠度剛好,紫薯味道濃郁,甜度自然。再配上乳酪雪糕,一酸一甜,味道好夾嘅同時又唔會搶風頭!

《𝙋𝙤𝙤𝙙𝙡𝙚 𝙍𝙖𝙨𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝘿𝙤𝙤𝙤𝙣𝙪𝙩》🌟7.8/10🌟
好特別嘅一款甜品♡︎酥脆嘅𝘿𝙤𝙤𝙤𝙣𝙪𝙩夾住𝙥𝙖𝙣𝙣𝙖 𝙘𝙤𝙩𝙩𝙖餡料,有布丁嘅口感,好特別~面頭亦都有莓醬,增添味道層次。另外亦都好喜歡旁邊嘅士多啤梨芝士蛋糕雪糕,整體甜甜酸酸嘅味道,做甜品解膩一流!個人覺得𝘿𝙤𝙤𝙤𝙣𝙪𝙩如果再厚番少少會增添口感,依加食落空氣感較重~

𝙎𝙪𝙥𝙚𝙧𝙝𝙤𝙤𝙢𝙖𝙣
📍#BELLYwongs_tinhau
#BELLYwongs_western #BELLYwongs_cafes 😇
𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙋𝙪𝙢𝙥𝙠𝙞𝙣 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤