2018-08-27 99 瀏覽
又到學游水嘅星期日喇🏊🏻‍♀️🏊🏻‍♀️🏊🏻‍♀️響維園游完水又係時候左搵食今次就唔向左走,轉向右走行咗去天后果邊~~~Openrice見到個名‘oggi’好面善,以為係旺角區見過的,後尾睇openrice先知原來唔係,佢無分店😂見評語都唔錯而且有lunch set(雖然好多人都係食晚餐),今次就試下先🎊Lunch menu價位唔算貴,$78起~我地就揀左#C Margherita pizza同#D香煎龍脷柳配香檳忌廉汁🤤未點菜 侍應已經傳上香草餐包🤤外脆內軟,有淡淡香草味👍🏻前菜可以揀沙律或者忌廉甘筍湯;我地就每樣各點一,兩樣都試齊😂甘筍湯好濃好fresh,唔會杰得濟「黏」住個喉嚨;👍🏻柚子沙律同樣好fresh, 一啲都唔酸,沙律菜又好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻小妹超喜歡💕!跟餐野飲當然係我最愛嘅凍檸茶😂這是朋友的拉花咖啡 cappuccino主菜來了:1) lunch #C Margherita pizza🤤Pizza唔知係幾多吋,但都好大!好彩佢個Pizza底係薄薄脆脆果種,如果唔係一定會勁勁勁飽😂2) lunch #D香煎龍脷柳配香檳忌廉汁🤤魚外皮煎得好香, 魚肉好嫩好滑有輕輕香草同黑
又到學游水嘅星期日喇🏊🏻‍♀️🏊🏻‍♀️🏊🏻‍♀️
響維園游完水又係時候左搵食

未點菜 侍應已經傳上香草餐包🤤外脆內軟,有淡淡香草味👍🏻

甘筍湯好濃好fresh,唔會杰得濟「黏」住個喉嚨;👍🏻

跟餐野飲當然係我最愛嘅凍檸茶😂

這是朋友的拉花咖啡 cappuccino

主菜來了:
1) lunch #C Margherita pizza🤤

Margherita  Pizza  [Lunch  menu #C]

2) lunch #D香煎龍脷柳配香檳忌廉汁🤤

魚外皮煎得好香, 魚肉好嫩好滑有輕輕香草同黑胡椒味完全無雪味,就連放在一旁唔顯眼嘅配菜都同樣出色🤤
Sole Fillet  [Lunch  menu #D]

食到最後諗住差不多之際,侍應遞上甜品先驚醒原來仲有個甜品😍😍😍😍😍

仲要係柚子蒟蒻,酸酸甜甜,味道清新清涼;真係完美嘅句號😍😍😍😍😍

下次有機會試下佢個晚餐先😁

PS: 有興趣黎食野嘅飯友要注意喔,我食到3點左右時見到職員去翻門口個牌,應該係佢地有落場時間~~~如果大家唔想摸門叮嘅話要留意下時間了😊
2018-08-26
午餐