2022-07-12 47 瀏覽
天后嘅清風街都幾多野食,今日路過見到呢間餐廳門口裝修得幾特別,即刻對呢間餐廳產生咗興趣😌😌一於同朋友入嚟試下佢😆入到去發覺佢係一間行工業風嘅餐廳,日頭就係一間coffee shop😜夜晚就會轉變為酒吧😙😙真係有著唔同嘅感覺,仲坐得好chill好舒服👍🏻👍🏻澳洲M5和牛切片,時令蔬菜,土佐醋醬油汁 $238和牛嘅生熟度啱啱好,仲見到微紅嘅嫩肉,肉質軟靭☺️牛味都幾濃郁🤩賣相方面都幾出色,採用咗不同款色嘅蔬菜,食起嚟冇咁單調,而和牛同土佐醋醬油汁都好登對,沾上醬汁後真係每味道更上一層樓😜😜令人大快朵頤👍🏻👍🏻👍🏻吞拿魚他他,牛油果,芥末,蟹籽 $178嚟到呢到真係一定必點呢碟吞拿魚他他🤪,🍣軟綿綿嘅吞拿魚蓉再結合🥑滑溜嘅牛油果整成嘅他他,配上層爽口嘅飛魚籽,口感豐富有層次🤤🤤 而味道更帶有wasabi嘅微辣,真係超好食😻😻 店員仲建議我地用生菜包住一齊食用,果然爽口又fresh👍🏻👍🏻👍🏻薄餅,明太子,白飯魚 $168呢款薄餅同平時傳統食開嘅有啲唔同,佢採用左脆薄餅底,拎上手就好輕盈☺️好易入口😆😆仲食到好濃香嘅芝士味,餅底仲混合咗明太子同埋白飯魚,上面仲灑上紫菜粉,好有日式風味🤩🤩超超鐘意食

澳洲M5和牛切片,時令蔬菜,土佐醋醬油汁 $238

吞拿魚他他,牛油果,芥末,蟹籽 $178

薄餅,明太子,白飯魚 $168
呢款薄餅同平時傳統食開嘅有啲唔同,佢採用左脆薄餅底,拎上手就好輕盈☺️好易入口😆😆仲食到好濃香嘅芝士味,餅底仲混合咗明太子同埋白飯魚,上面仲灑上紫菜粉,好有日式風味🤩🤩超超鐘意食,食完都唔會太濟😛

唐揚炸雞,紫菜芝麻汁 $98
呢碟唐揚炸雞,外賣已經十分香脆誘人😋旁邊仲配上紫菜芝麻汁🤩食住熱辣辣嘅唐揚炸雞,加上鹹酥香脆嘅外皮,結合多汁肉嫩嘅雞肉,酥脆外皮一咬,認真冇得輸呀🥰🥰

鬆軟小班戟,雪糕 $108
呢到嘅甜品都幾出名,甜品外型好精緻,中間擺放左一球雲呢拿嘅雪糕,圍住雪糕嘅就係小班戟、香蕉片,隔離仲有啲小草莓🍓同埋藍莓🫐,超有口感又有營養😝😝食完好滿足,心情都靚咗😽

Victory $58/Mocktail
- Salted Lime, Orange Juice, Soda

Matcha latte (H) $46