2022-06-26 172 瀏覽
餐廳主打正宗瑞士菜🇨🇭 門口佈置走歐洲鄉村風,有乳牛及木酒桶等裝飾,而入面環境以簡約木系裝潢為主,加上落地玻璃,感覺寬敞舒適☺️❀ 瑞士芝士火鍋 🫕必點菜式✨ 芝士加熱後已經聞到好香,芝士鹹香濃稠,帶有陣陣白酒香☺️ 起初酒味較濃,但越食越重芝士味,啱晒芝士控🧀 簡單用長叉插住法包粒,蘸上芝士食已經好惹味,另外仲可以加配其他配料,如:薯仔、蘑菇及雞胸肉等🥰❀ 德國咸豬手 🐷除咗芝士火鍋,主菜都有唔少選擇😍 咸豬手外皮焗到脆卜卜,肉質嫩滑,仲有唔少骨膠原~下面有薯蓉,比平時食既無咁膩,亦有粒粒薯仔幾有口感👍🏻仲配有酸椰菜可以中和下油膩感,份量絕對夠2-3人share☺️❀ 凱撒沙律配煙三文魚 🥗將煙三文魚卷成玫瑰花形狀,配上大量新鮮爽脆既沙律菜、煙肉碎、巴馬臣芝士、麵包粒及凱撒沙律醬,清新又滋味,而且份量十足!❀ 經典法式洋蔥湯 🥣洋蔥湯好足料,加入唔少蔬菜熬製而成,味道香濃

❀ 瑞士芝士火鍋 🫕

❀ 德國咸豬手 🐷

❀ 凱撒沙律配煙三文魚 🥗

❀ 經典法式洋蔥湯 🥣
洋蔥湯好足料,加入唔少蔬菜熬製而成,味道香濃