連假的週日,閑遊天后炮台山一帶小街,不單止有人氣咖啡店,仲有好多特式餐廳食店,裝修都好有獨特性。門口有隻狸貓公仔,好cute勁搶眼。店外有outdoor座位,仲係per friendly 餐廳~感覺閑適寧靜。內裡以木系灰牆元素裝修,蘊含禪意簡約風格。🥢溫泉蛋雞扒肉醬大碗飯呢個配搭真係好正! 拌勻飯面濃郁肉醬,加埋流心溫泉蛋,食起黎肉汁蛋香味勁爆,仲好嫩滑雞扒皮薄金黃,咬落輕脆帶幾分油香,肉質鮮嫩夠Juicy,再加一口肉醬飯,超惹味🥢牛肉壽喜燒濃黑壽喜燒汁,浸泡各種野菜鮮菌,温熱既薄牛肉片味道特別鮮甜飯粒掛上甜身燒汁入口,夠哂滋味旭香!🥢和風辛味軟殼蟹配辣蟹子醬小食類別選擇多,點左兩款happy share,軟殼蟹外層包左少少炸粉,好香脆入口仲有點辛香度。可以加配辣蟹子醬,香辣咸鮮度明顯提升🥢燒辛味餃子雞翼另一款都係辣辣地,食落香勁既燒餃子雞翼,🍹蜂蜜檸檬紅茶呢杯唔係啤酒吖🤣蜂蜜、檸檬、茶香三種味道好平均🍹黑莓梳打莓味幾重,唔會好甜,好清爽

門口有隻狸貓公仔,好cute勁搶眼。
感覺閑適寧靜。
內裡以木系灰牆元素裝修,蘊含禪意簡約風格。

🥢溫泉蛋雞扒肉醬大碗飯

🥢牛肉壽喜燒
濃黑壽喜燒汁,浸泡各種野菜鮮菌,温熱既薄牛肉片味道特別鮮甜
飯粒掛上甜身燒汁入口,夠哂滋味旭香!
牛肉壽喜燒

🥢和風辛味軟殼蟹配辣蟹子醬
和風辛味軟殼蟹配辣蟹子醬

可以加配辣蟹子醬,香辣咸鮮度明顯提升

🥢燒辛味餃子雞翼
另一款都係辣辣地,食落香勁既燒餃子雞翼,

🍹蜂蜜檸檬紅茶
呢杯唔係啤酒吖🤣
蜂蜜、檸檬、茶香三種味道好平均

🍹黑莓梳打
莓味幾重,唔會好甜,好清爽
和風辛味軟殼蟹配辣蟹子醬