2017-03-12
今次約左朋友去天后食飯,行過呢間餐廳嘅門口就見到好大隻啤啤熊坐喺門口,非常吸睛,已經深深被吸引左入去!餐廳面積都幾大下,座位寬敞舒適,佈置簡約,仲有啲沙發位置,啱晒三五知己食飯👍🏻香草田螺焗薯蓉: 蒜蓉焗田螺一向都係冇得輸嘅選擇,黎嘅時候已經覺得香噴噴,將田螺撈埋薯蓉一齊食,口感更加豐富!炸軟殼蟹蘆筍意大利飯: 蕃茄醬入邊加左啲忌廉汁配意大利飯,令到成個返都好creamy,而最估唔到嘅係軟殼蟹炸得十分鬆脆,粉漿仲好薄,值得一讚!羊架:我哋叫咗七成熟嘅羊架,廚師煎得啱啱好,而且羊架肉質鬆軟,孜然粉同薄荷醬完全去除左羊架的膻味香蕉窩夫:最鍾意餐廳食完飯有埋甜品供應!雖然窩夫唔算脆口,但係好欣賞佢連雪糕都特登俾埋香蕉雪糕水果花茶:食飽之後叫咗花茶同朋友share一齊飲,可以消下濟,花茶份量都夠晒兩個人飲,店員仲好好咁不停主動幫我地加熱水
餐廳面積都幾大下,座位寬敞舒適,佈置簡約,仲有啲沙發位置,啱晒三五知己食飯👍🏻 香草田螺焗薯蓉: 蒜蓉焗田螺一向都係冇得輸嘅選擇,黎嘅時候已經覺得香噴噴,將田螺撈埋薯蓉一齊食,口感更加豐富! 炸軟殼蟹蘆筍意大利飯: 蕃茄醬入邊加左啲忌廉汁配意大利飯,令到成個返都好creamy,而最估唔到嘅係軟殼蟹炸得十分鬆脆,粉漿仲好薄,值得一讚! 羊架:我哋叫咗七成熟嘅羊架, 廚師煎得啱啱好,而且羊架肉質鬆軟,孜然粉同薄荷醬完全去除左羊架的膻味 香蕉窩夫:最鍾意餐廳食完飯有埋 甜品供應!雖然窩夫唔算脆口,但係好欣賞佢連雪糕都特登俾埋香蕉雪糕 水果花茶:食飽之後叫咗花茶同朋友share一齊飲,可以消下濟,花茶份量都夠晒兩個人飲,店員仲好好咁不停主動幫我地加熱水