餐廳: 和順記 (電氣道)
資訊:

2023-06-09 292 瀏覽
天后超人氣雞脾皇和順記🍗麻雀雖小,五臟具全,牆身仲有打卡牆,充滿香港特色🇭🇰✅鹵水雞脾皇$55實物睇仲大過我塊面🤣超巨大雞脾‼️雞肉相當入味,鹵水味好香,難怪咁出名🤤肉質鮮嫩啖啖肉,兩個人先食得灑😝✅姜汁豬潤公仔面$51 見到餐牌原來有豬潤麵食,即刻叫一碗試嚇😍湯底牛味香濃,姜味辣度適中,豬潤完全無腥味,仲好爽口👍🏻✅炸豬肉燒賣$15燒賣外層炸到脆卜卜,配麻辣汁幾惹味🌶✅炸黃金小饅頭$15呢度連炸饅頭都有得食,饅頭外脆內軟,點煉奶食最適合不過🤣✅飲品蝶豆花梳打水&芒果味檸檬茶蝶豆花顏色好靚,非常適合打卡💜💙檸檬茶茶底香濃,完全無苦澀味,芒果味唔系假甜,好好飲🍋🐻總結幾款招牌菜都好出色😍一定要試下雞脾皇🍗🍗💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5📍和順記 (電氣道) (天后)天后電氣道39號地鋪
✅鹵水雞脾皇$55

✅姜汁豬潤公仔面$51

✅炸豬肉燒賣$15
燒賣外層炸到脆卜卜,配麻辣汁幾惹味🌶

✅炸黃金小饅頭$15
呢度連炸饅頭都有得食,饅頭外脆內軟,點煉奶食最適合不過🤣

✅飲品
蝶豆花梳打水&芒果味檸檬茶
蝶豆花顏色好靚,非常適合打卡💜💙
檸檬茶茶底香濃,完全無苦澀味,芒果味唔系假甜,好好飲🍋

🐻總結
幾款招牌菜都好出色😍一定要試下雞脾皇🍗🍗

💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5

📍和順記 (電氣道) (天后)
天后電氣道39號地鋪