2024-08-08
呢個位置,我幾乎日日都會經過,但係從來都未曾踏足。今日終於抵門口,就去咗呢間草地的特色餐廳食晚餐啦。阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐 $888海鮮大餐嚟講份量真係好驚人,有以下嘅菜色:✅ 龍蝦湯蒸蛋配蟹肉✅ 罕有法國藍龍蝦(每位半隻)✅ 阿拉斯加長腳蟹(每位1件)✅ 蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉)✅ 日式蟹皇龍蝦雜炊龍蝦湯蒸蛋配蟹肉,濃香惹味,蟹肉加咗一份更添香,入口十分柔滑,呢個前菜真係一流👍。罕有法國藍龍蝦味道鮮美,新鮮嘅龍蝦肉配上佢如絲滑嘅質地,外皮微微咬落去有D彈性,每一口都係肉汁流泉,每一啖都像诗,像远方 😽。呢個龍蝦食得我忍唔住大呼過癮🫶。阿拉斯加長腳蟹現蒸,保持咗原本嘅口感同味道,鮮甜得來又唔膩口,非常美味👃🏻。蘇格蘭刺身帶子新鮮得黎又相當爽甜,配上海草同西京麵豉,簡簡單單嘅搭配已經爭到面紅耳赤,非常鮮美🪄。呢個日式蟹皇龍蝦雜炊最真窒心,佢嘅湯底已經夠鮮美,加埋一啲蟹蓉同龍蝦肉,滿口都係龍蝦同蟹肉嘅味道,飽滿得我都無法出返聲來,真係超級豐盛😜。個套餐裏面嘅餐飲都井井有條嘅排放好,前菜,主菜,飲品甜品都一應俱全!佢哋嘅組合實在好豪華,份量驚人!好飽足,好豐富嘅一頓晚餐!
阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐 $888
海鮮大餐嚟講份量真係好驚人,有以下嘅菜色:
✅ 龍蝦湯蒸蛋配蟹肉
✅ 罕有法國藍龍蝦(每位半隻)
✅ 阿拉斯加長腳蟹(每位1件)
✅ 蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉)
✅ 日式蟹皇龍蝦雜炊