2023-07-06 229 瀏覽
請長輩食飯又要兼顧荷包,食海鮮大餐就岩晒,咁當然唔係傳統食海鮮嘅地方,我嘅首選一定係酒樓。今次食嘅係位於天后嘅御名軒,就腳又抵食!- 蝦球芝士炒蛋白:蝦球大大隻,爽口有蝦味,蛋白超級超級多,大大碟,滋補養顏。成功打響海鮮餐頭炮,長輩已經開始好滿意- 陳皮蒸大連鮑魚(半打):海鮮餐唔可以冇鮑魚啦,陳皮蒸更係經典,加埋特配鼓油,絕。仲要兩個人食半打,每隻都半隻手板咁大,呢餐真係食鮑魚都食飽- 蒜蓉粉絲蒸蘇格蘭蟶子皇:就仲誇張,成隻手板咁長,多肉,鮮味,蒜蓉粉絲極多,酒樓調味一流,真係正- 沙巴龍躉:完美嘅海鮮餐當然有條靚魚,肉嫩又滑,又不失爽口,鼓油咸中帶甜,非常美味。龍躉大概一斤,2個人食正合適,食完飽到上心口,大滿足對比傳統食海鮮嘅地方,酒樓海鮮更加老實,又可以舒舒服服坐一晚,更加享受。埋單先6百蚊多少少。誠意推介!