2021-06-27
Friday night梗係去個靚餐廳chill下啦!今次黎呢間etna西餐廳,距離天后地鐵站都係2-3分鐘,十分方便。呢間餐廳有分室內和室外露天用餐區,兩個環境不同感覺,十分chill。夜晚燈光昏暗環境很適合約會。餐牌從前菜、主食至甜品都有好多選擇。Drink menu都有分酒精、cocktail/mocktail等,而家12pm-8pm仲要做緊chill time優惠,$368 包2 bottle wine set。今晚唔想飲太多所以點了一部hoegaarden rosee,容易入口,女生必點。Sauteed Clams Mussel $188前菜揀左呢個白酒炒蜆青口。份量多多,海鮮十分新鮮,一次可以試曬蜆和青口,特別係蜆,大大隻,鮮甜juicy,吸曬白酒的鮮味。仲配送烤法包。King Prawn Tagliolini $228接下來揀左一個大虎蝦意粉,仲有帶子粒口感豐富。虎蝦夠大隻新鮮,特別值得一讚,意粉用上自家製麵條,夠彈牙,誠意之作。醬汁用上番茄醬汁,惹味鮮甜。Rib Eye Steak $358食西餐一定要點牛排,今次試呢個rib eye,牛味豐富,肉質鮮嫩,在嘴邊仲有餘韻
Sauteed Clams Mussel $188
King Prawn Tagliolini $228
Rib Eye Steak $358
食西餐一定要點牛排,今次試呢個rib eye,牛味豐富,肉質鮮嫩,在嘴邊仲有餘韻,配上芥末醬,夠惹味。配菜有炒過的菜苗,中和油膩感。推薦給食肉獸的大家。
Tiramisu $78
必點爆炸糖tiramisu,係餐廳廚師自家製!奶味濃郁,十分creamy,但又唔會好甜,中層更有粒粒爆炸糖,豐富口感,十分推薦。
下次黎天后一定再試呢間西餐廳,食物高質,環境夠chill,確係一個飲酒好地方。