2023-09-09
餐廳位於🚇天后站A2出口,行路大約2分鐘就到金輪天地,唔算難搵。餐廳環境優雅乾淨,有梳化卡位、吧枱位置,無論系人少定人多都照顧得到。仲有佢地的落地大玻璃,景觀開揚空間感都好大,絕對係Fine Dining同打卡📸的好選擇。⦁ 煎焗比目魚配老虎蝦 $268上菜見到佢既擺盤好精緻,又比目魚🐟同老虎蝦🦐都好新鮮,完全唔會腥!搭配埋新鮮蔬菜🥦,有種refresh既感覺! ⦁ 紅酒燴牛頰肉意大利飯 $178牛頰肉好腍,仲keep到濃濃的牛味🐮,配埋意大利飯軟糯的口感,味道濃郁而有層次。 ⦁ Signature Cocktails - Flower Sour $99如果喜歡打卡的朋友仔,我建議必叫尼杯Cocktail,店員送上黎果陣,用了一個玻璃器皿蓋住煙霧離漫的飲品。打開後煙霧四散的一刻,襯托出cocktail好像花🌹一樣美。✨基本上全場的眼睛都聚焦於店員打開器皿的𣊬間。😅😅 ⦁ Mocktail - Fineapple Fizz $68水果味道偏重,內含菠蘿汁🍍、青檸🍋、青瓜🥒、海鹽等,飲落清新,亦唔會好甜!大人細路都岩飲的無酒精飲品! 提早預約,除左book到靠窗位置,仲可以訂做蛋糕🍰
⦁ 煎焗比目魚配老虎蝦 $268
⦁ 紅酒燴牛頰肉意大利飯 $178
提早預約,除左book到靠窗位置,仲可以訂做蛋糕🍰、乳豬🐷。另外聚餐人數過多,餐廳亦貼心地設有包場服務!