2018-05-23 219 瀏覽
環境: ok. 光暗剛好,冇曜眼射燈,適合傾計聚會!冷氣夠!外面冇街位,揸車既附近英皇道有爛地車場最近。服務: 讚! 本來提供2人枱。經理見我地叫既食物較多,主動加大枱俾我地!埋單時又有留意卡主姓乜,好welcoming! 你地既service 我地一定會再返嚟!^^本人一向唔鍾意相機食先,但篇都冇相又唔係幾好~是但拍啲吧今次^^冇perfect angle冇美圖,請勿見怪~是次餐點list:飲品:Aussie Punchiced coffee湯:1) 意大利菜湯2) 海鮮周打湯頭盤1) 巴馬火煺哈蜜瓜2) 黑松露醬巴馬火腿芝士多士3) 西班牙臘肉腸4) 八爪鱼牛油果他他主菜:西班牙燒乳豬5分為滿分lol飲品:Iced coffee: 3.9 比一般香港餐廳ok! 夠濃香。Aussie Punch: 果味夠,酸甜balance 得好,唔太甜。配肉食可減油膩感。湯:1) 意大利雜菜湯: 4分。偏酸,thick 既菜湯底。唔錯。2) 海鮮周打湯: 4.6分。讚!似龍蝦湯,湯內海鮮用上新鮮蝦,肉質彈牙鮮甜!新鮮大蜆要大讚,煮得啱啱好!好滑好鮮,完全冇overcooked. 好多餐廳都做唔到!

是次餐點list:
主菜:
5分為滿分lol

飲品:

湯:
2) 海鮮周打湯: 4.6分。讚!似龍蝦湯,湯內海鮮用上新鮮蝦,肉質彈牙鮮甜!新鮮大蜆要大讚,煮得啱啱好!好滑好鮮,完全冇overcooked. 好多餐廳都做唔到!青口亦好嫩滑!

頭盤:
1) 巴馬火腿哈蜜瓜: 3.2分。 一般,哈蜜瓜唔甜切得太大舊,好難放入口。巴馬火腿味道唔香濃,應該係18個月的吧?
2) 黑松露醬巴馬火腿芝士多士:3.2。一般,好一般既三文治多士。用上普通方包,改用法包可能會好啲。因為用上普通白麵包(好薄)面既巴馬火腿加芝士就會好咸。個松露醬只係為個冇乜特色既包加啲層次而已。
3) 西班牙臘肉腸: 4分。係我鍾意既口味,咸香有肉既質感。可以既話唔好用咁多油去煎,減少油膩感就perfect.
4) 八爪魚牛油果醬他他: 3。呢個係唯一食唔晒既,係好失望。八爪魚冇味,他他唔知去咗邊>< 如果有檸檬+olive oil就好了>< 個牛油果醬打得好creamy, 讚。但下面既一堆水煮瓜菜類,同個醬完全唔夾。口感又硬又冇味,sorry呢個堅唔掂。

主菜:
西班牙烤乳豬: 3.9分。肉質好嫩好滑!係唔夠咸味,多少少味就perfect. 皮鬆化香脆,中間既油層啱啱好燒溶晒。功夫幾好!如果可以既加多少少咸度會加好多分數。
aussie punch
意大利菜湯