📍「夏午茶」- 天后今次食食食之旅黎到天后😌近日熱浪襲港,一杯透心涼嘅飲品絕對好適合用嚟降降溫😇甚至有時熱到都唔想食熱野,所以👧🏻決定同同事lunch 去呢度買飲品代替午餐,又light 又有果肉食,夠健康😎🍴多肉奇異果燕麥奶昔🥝💰HK$37✨推薦指數:8/10呢杯用咗新鮮奇異果果肉鋪底,上面個層係用奇異果果肉、酸奶同燕麥打碎成蓉,賣相好夏天🌞🥝飲落味道酸酸甜甜,酸奶個層口感好creamy ,仲咬到少少燕麥粒,層次好豐富😋個底真係超多奇異果肉,最後飲完要打開嚟食🤤又有得飲又有得食好滿足😎不過如果奇異果肉可以甜少少同碎少少會更好🤣整體嚟講呢杯都幾飽肚,有時想食light d 都可以飲呢杯作為代餐,消暑又夠健康😋🍴鮮奇異多多椰椰冰🥝💰HK$30✨推薦指數:8/10呢杯「泰想去旅行系列」,岩哂掛住嘅大家🤤椰椰冰嘅份量十分充足,甜甜哋,係大太陽底下飲絕對係爽呀🤩呢杯仲有大量新鮮嘅奇異果果肉,多到我飲哂杯嘢都要用匙羹食埋啲果肉😋
📍「夏午茶」- 天后

今次食食食之旅黎到天后😌

🍴多肉奇異果燕麥奶昔🥝
💰HK$37
✨推薦指數:8/10

🍴鮮奇異多多椰椰冰🥝
💰HK$30
✨推薦指數:8/10
呢杯「泰想去旅行系列」,岩哂掛住嘅大家🤤

午餐